Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте :) От доста време само ви чета но едва вчера реших да се регистрирам и да ви споделя нашия проблем :sad: Купихме си преди месец ново жилище и от 10тина дни вече живеем в него. Всичко добре - пренесохме се,оправихме багажа :cool: , докато не влезнахме вечерта в банята да се къпем -като пипна душа, чешмата(всичко желязно) ме удря ток. Разбира се не много силно защото иначе нямаше да ви пиша в момента :)но изобщо не е приятно :sad: Предполагам че предишния собственик също е имал този проблем просто ни го спести. Блока е тухла от 69г. Ходих долу при комшийката да я питам има ли проблем и тя каза че няма.... Нямаме бойлер или пералня в банята за да идва проблема от тях. Говорихме с един познат(имал подобен проблем преди време) той каза че техния идвал от пералнята в банята на комшийката отдолу. Нашата също видях че я е вкарала там - дали може да е това или старата инсталация?Ще се радвам да прочета предложения от къде може да идва този ток :sad:
rulom - модератор
Писано е много по темата.Виж в търсачката.
А иначе за начало локализирай от теб ли идва проблема.Включи всички съмнителни уреди и после един по един изключвай и мери на тръбите....с фазомер естествено, не с ръка :wink:(ама ако наистина слабо "боцка" си трябва с ръка)
Може и обратно изключваш всички и включваш и мериш.

П.П.Отговарям ти само заради аватара :wink: ...много хубав букет :-D
Благодаря за бързия отговор :) Това с уредите ще го пробваме още довечара :wink: (дано да е то) колкото до търсачката неможах да се справя :? може би защото съм и руса :-D
rulom - модератор
За начало угаси тока на цялото жилище и провери, ако пак "боцка", значи не е от това жилище, и защо руса :wink: , тази работа е хубаво да се извършва от мъж :cool:
Разбира се че тази работа ще се извърши от мъж :lol: само да се прибере от работа :wink: А с търсачката немога да се справя и да намеря друга такава тема(излизат ми всиички теми- за всичко) затова казвам че съм руса :-D Лек ден и утре ще докладвам :)
Takezo Sensey - модератор
hrisiv написа:
А с търсачката немога да се справя и да намеря друга такава тема)
Вълшебните думички за търсачката са : "...ме удря ток... "
-напиши само : ме удря ток ( без кавичките)
-сложи отметка на : Търси за всички въведени думи

Излизат 4 теми :idea:

Успех !
Trifun - специалист
takezo написа:
Вълшебните думички за търсачката ...
Пак нема да се сдържа ... :roll: :wink:

off topic
Баба и внуче вървят по улицата и внучето постоянно :
- Бабо, бабоооо, купи ми сладолед. Бабоооо, купи ми сладолеееед.
- Ами вълшебната думичка, моето дете ?
- ВЕДНАГА !
:lol: :lol: :lol:
ibwp - помощник
подобен проблем възниква при слаба нула на занулен бойлер или избил реотан на незанулен бойлер свързан към железни тръби без значение дали е в банята.Проблемите с нулата са доста ОПАСНИ извикай специалист!
Добро утро на всички :) и благодаря за помоща.... Проблема се реши- имаме 4 бушона и един по един ги изключвахме докато последния не даде резултат :-D Много се чудихме за какво е той защото всичко си работеше но явно е бил за бойлер когато е имало някога :) За каквото и да е бил почти не ме интересува вече :-D важното е че се изкъпахме нормално :2thumbs: без токови удари :wink: Още веднъж ви благодаря за помоща и скоро пак ще се допитвам до вас относно бъдещото ни ремонтче след някой друг месец :roll: . Само да си върнем първо на хората заемите които взехме за да го купиме този апартамент :-D

п.с. Надявам се в този раздел да не се срещаме вече.... или то поне да е за нещо хубаво :-D

Тема "Проблем с тока в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: