Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
И аз си купих такива. Имах 2 подобни лампи от Лидъл с бозка отпред (пир датчик). Горе долу добре работят, но тези приличат на обикновени лед лампи, но са много чувствителни. Някой като застане пред входната врата и лампата на стълбището светва от 5м през вратата. Водят се с радарен (микровълнов) датчик. Вярно бяха много евтини тези лампи. За площадките обаче не са подходящи. Палят стълбището докато шетам из кухнята.
aleksnp - специалист
Пристигна датчика. Замених го със стария и за мое съжаление, работи, като обикновен PIR датчик за движение. Стоя на един метър от него и ако спра да се движа изключва. Пак ще си белим картофите, клатейки се. Ще го връщам за ремонт.
hidrazin - майстор
Странно, би трябвало да работи коректно. :?
Аз лично не но колеги са слагали такива в тоалетни и никой не се е оплакал.
В краен случай варианта е да увеличиш времето на 10 минути или малко отгоре.
То и картофи да белиш, за 10 минути все ще мръднеш...
:partyman:
aleksnp - специалист
Купих, сензор за присъствие с гаранция от 5 години. Сензорът, не работи, както е описано. Смятам, че е редно да си търся правата и да го върна за гаранционен ремонт. Просто не извадих късмет.
hidrazin - майстор
съб окт 11, 2025 7:26 pmaleksnp написа:
Купих, сензор за присъствие с гаранция от 5 години. Сензорът, не работи, както е описано. Смятам, че е редно да си търся правата и да го върна за гаранционен ремонт.
Принципно си много прав. То и затова написах "В краен случай"... :)
Иначе да, по спецификации трябва да работи коректно.

Изображение

(Ноооо... леко съм скептичен относно гаранции в БГ. Понякога гаранциите са френски - Гаранция-Франция. :-D )
Ще ми е интересно как ще се развият нещата...
:partyman:
P.S. Иначе от тоя производител нямам отрицателно мнение относно гаранциите.
Поне за ламБи и осветителни тела няма проблем с гаранцията. Коректни.

Тема "Датчик за присъствие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: