• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте мой познат има проблем с резачката при положение е сменил свеща ,филтъра с нов също но като запали резачката както се вижда от видеото сама загасва..Къде е проблема?
bigdragon - майстор
съб фев 03, 2024 4:52 pmkrisi32s написа:
...Къде е проблема?
Няма го клипа. :?:
съб фев 03, 2024 5:00 pmbigdragon написа:
съб фев 03, 2024 4:52 pmkrisi32s написа:
...Къде е проблема?
Няма го клипа. :?:

https://youtube.com/shorts/jQTkMSesuY0? ... cMJKNRtKs0
staffolino - напреднал
Здравейте.
Играя си с една Хускварна от известно време която работише чудесно, но след престой около 6 месеца не успя да запали.
Машината, я докарах от Германия преди две години и честно казано е доста работила.
Разглоби, я и по чистих много сериозно цялата от масла, буквално беше черна станала. Проверих карбуратора и според мен е наред всичко по него.
Моделът на машината е 42,произведен е 89 година. Има много готина лепенка 300 години Хускварна.
За сега имам съмнение за ниска компресия, 6 бара е. Машината пали единствено с подаване на газ и при едно, две дърпания пали. Държи обороти добри форсира се много добре без глъхнене, но ми се струва, че пуши повече от нормалното.
Някакви насоки колеги?
Пълнолетна е, ще пуши я!!!
Всъщност, пушенето не зависи ли от теб?
Щом ти се струва, че пуши повече от нормално, съмнявам се, че мериш правилно компресия.
пишман_майстор - майстор
Всичко е оправимо, но в правилните ръце.
Отделен въпрос обаче дали си струва.
Конкретно в твоя случай има неизвестни ( доста) и е добре да се занесе на човек наясно с градинска техника.
MamaMy - майстор
Как може така да не искате да помогнете на закъсал колега? Той човека ако не разбира ще я занесе на майстор, но след като е попитал тук вие вместо да помогнете пак го пращате на майстор. Големи тайни, голямо нещо. Сакън, страх ви е да не ви вземе занаята. Егоисти такива. За това умира форумът Заради такива като вас майстори. Никога няма да ви стана клиент.😁
съб окт 18, 2025 12:25 pmMamaMy написа:
Как може така да не искате да помогнете на закъсал колега? Той човека ако не разбира ще я занесе на майстор, но след като е попитал тук вие вместо да помогнете пак го пращате на майстор. Големи тайни, голямо нещо. Сакън, страх ви е да не ви вземе занаята. Егоисти такива. За това умира форумът Заради такива като вас майстори. Никога няма да ви стана клиент.😁
Майсторе, при положение, че не знае двенките причини за "много пуши" и пише, че при компресия 6 работи нормално, къде да бъде пратен?!
Дай му ти направление, че да не умре "умиращия" и неистово агонизиращ форум!
Спасители загрижени такива!!! Хахаааа!
staffolino - напреднал
Майсторе ясно е, от няколко причини може да е включително и повече масло в сместа. Но сместа е ок нов бензин с качествено масло на Щил.
Ясно е не ми е това специалност, но съм се занимавал с няколко машини четиритактови и два двутактови мотора Mz и Simson който имам и сега и съм го възстановил в доста прилично състояние казвам това да се има на предвид, че не съм толкова бос колкото се изкарва от някои хора. Не съм казал никъде, че не знам, че може и от сегменти да пуши.
Но реално машината последно запалваше от половин оборот и не ми става ясно как ще спече сегмент за 5 месеца седене.
По скоро исках да разбера дали може от семерингите на колянов вал да се държи така с паленето.
Компресия никога не съм мерил.
Купих един комплект за замерване. Навих манометъра и след 3,4 дърпания достигна до 6 бара не повече.Не знам при студен или топъл двигател трябва с подадена газ или не и тнк. Това което съм, чел, че трябва да е към 8,9 бара компресията.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Моторна резачка Husqvarna-проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: