• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
radius - майстор
Оня ден си взех новата кола,обута с хубави летни гуми made in Japan, с подарък 4 зимни гуми с лети джанти и датчици за налягане. Ноо се лъзнах по тая мода и сега съм с 4 топ всесезонни, най-вече заради малкото ми км годишно. Ще видим какво ще излезе, но нищо няма да продавам от комплектите поне първата зима :lol: .
kozl - майстор
чет окт 10, 2024 8:14 amkozl написа:
Само веднъж съм ползвал всесезонни гуми Гудиър на Пежо 305 D.
Това което си спомням е шумни на асфалт, много добро сцепление и доста бъррзо се изтъркаха грайферите, което бе и основната причина да не повтарям пак с такива гуми.
Но това беше отдавна, преди 2000 г. ако това има значение за качеството на гумите.
От писаното следа остава, обаче не го открих.
По спомени - ползвах ги само на преден мост (предно предаване) и изкараха под 20000 км. по един от двата сезона. Т.е. за една година и в този случай е подходящо нови да са зимния сезон.
Но тогава движех много повече.
От няколко години съм към 3000 - 5000 км.годишно със зимни и летни на 2 комплекта джанти и сменям с нови заради влошено сцепление от втвърден материал на гумата. Може би трябва да приема всесезонните :?

Само веднъж ми се случи по време на бума на строителство в Банско да пускат коли нейде в посока Симитли - Банско, които са със зимни гуми с видимо неизносени грайфери. Другите коли само с вериги. Аз имах и вериги, но не се наложи да ги ползвам. Зимните Файерстони се справиха без веригите.
Та по закон вписано, но в упоменатия случай на пътя - по преценка на полицията.
нед окт 19, 2025 10:02 amradius написа:
Оня ден си взех новата кола,обута с хубави летни гуми made in Japan, с подарък 4 зимни гуми с лети джанти и датчици за налягане. Ноо се лъзнах по тая мода и сега съм с 4 топ всесезонни, най-вече заради малкото ми км годишно. Ще видим какво ще излезе, но нищо няма да продавам от комплектите поне първата зима :lol: .
Честито, със здраве и с каквито гуми искаш! Безаварийно!
gogo7777 - майстор
нед окт 19, 2025 10:02 amradius написа:
Ората ти дали гуми да не се лъзгаш, а ти зорлем се лъзгаш по "модата" за да се лъзгаш. :)
:drinkers:
Chefo77 - майстор
съб окт 18, 2025 7:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нови японски гуми в БГ само с нова кола, след като видях пет годишни бриджитки нацепени като на стара баба петата. Не погледнах къде са произведени.
Адмирации, че споделяш откровено!
Toyo-то от миналата седмица е японче, бре. Летни гуметки. Имат производство и в ... Сърбия, ама моите са дръпнати. Бриджстонките (предишните) само името японско, май бяха полски или нещо такова.
нед окт 19, 2025 7:46 pmChefo77 написа:
Toyo-то...
Тойо никога не съм карал, а лигите ми как се точеха по едни полусликове.......
Вече няма на какво, та......размина ми се.
...бе знае ли човек?!
silent - майстор
нед окт 19, 2025 7:46 pmChefo77 написа:
съб окт 18, 2025 7:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
Нови японски гуми в БГ само с нова кола, след като видях пет годишни бриджитки нацепени като на стара баба петата. Не погледнах къде са произведени.
Адмирации, че споделяш откровено!
Toyo-то от миналата седмица е японче, бре. Летни гуметки. Имат производство и в ... Сърбия, ама моите са дръпнати. Бриджстонките (предишните) само името японско, май бяха полски или нещо такова.
Преди повече от 15г . купих полски Бриджстоун зимни LM нещо си . Карах ги 10г. последните 5г. целогоишно и имаха още грайфер но се появих микро пукнтини и ги смених. Бяха на над 100х. Добра гума беше.Това е единствената гума която ми е просвирвала на мокър асвалт.
Chefo77 - майстор
Turanza-та е много добра гума. Тези бяха T005 май. Сцепление много добро, дори и този сезон (2019-а им беше първия пълен), но се появиха пукнатини вътре в каналите. Пък и ми ги признават за разход :D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: