Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
aleksnp - специалист
Върнаха ми парите за сензора с банков превод, плюс куриерската такса, която платих при покупката. Без никакви обяснения. Очаквах, да го ремонтират или заменят с изправен, но уви.
Препоръчайте ми изпробван, работещ сензор за присъствие, моля.

Ако никой не предложи нещо изпробвано, мисля да поръчам такъв - https://www.led-zona.bg/p/pir-datchik-z ... max-2000w/
aleksnp - специалист
Днес, получих имейл от продавача. Със сензора, нямало проблем. Дори това, че и светлинната му индикация не работи, не е проблем да си изпълнява работата. Върнали са ми парите, понеже явно не ми вършел работа.
kozl - майстор
пон окт 20, 2025 6:57 pmaleksnp написа:
Днес, получих имейл от продавача. Със сензора, нямало проблем. Дори това, че и светлинната му индикация не работи, не е проблем да си изпълнява работата. Върнали са ми парите, понеже явно не ми вършел работа.
Това ме подсети за случай с LED захранване 12V/5A и продавач (Щайнбергер), за който съм писал нейде из форума.
Пада АП към захранването, а захранването смърди на изгоряло ....
Изтече срока за ремонт, и последва разправия :axe: , защото не искаха да го заменят, понеже захранването си работело - изпробвано.
Обаче аз не го приех, защото продължаваше да смърди на изгоряло [-X . Не бяха се сетили да го парфюмират, след "ремонта" :-D

Те така е гаранция у Франция :weedman:
Gadnyara - специалист
Аз се надявах тук да се сподели добър и изгоден вариант.
Аз имам опит с работещи, но не и с евтини.

Последно слагахме на CP electronics, мисля Legrand ги купиха, програмируеми. Нямаме оплаквания от ползвателите, повечето са в санитарни възли.
Потребителска цена в момента гледам е €100-€150 на брой според модела... Отделно програматорче.

Лично аз не съм ги ползвал все още, имам няколко, но не им е дошло времето.

Шнайдерски Аргус също сме монтирали, ОК са, но и там цените са сериозни.

Тема "Датчик за присъствие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: