съб ное 01, 2025 10:40 pmIvan-80 написа: Здравейте, нов съм тук и понеже не намерих отговор на моя проблем, трябва да попитам.Да не е прекалено голяма първоначалната доза и да прави мини детонация
От скоро съм с СОММО 21 камина и имам проблем.
При палене се усеща миризма на пушек. След това няма проблем.
Съмнява ме, че е от настройките. Какво мислите?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
2290 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Студен комин, слаба тяга докато се позатопли, евентуално непочистен.
чет ное 06, 2025 5:18 pmТрифон П.Трифонов написа: Студен комин, слаба тяга докато се позатопли, евентуално непочистен.От комина е. Благодаря!
bmahob
- майстор
чет ное 06, 2025 5:18 pmТрифон П.Трифонов написа: Студен комин, слаба тяга докато се позатопли, евентуално непочистен.Това не го знаех
Трифон П.Трифонов
- майстор
bmahob
- майстор
пет ное 07, 2025 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа:Абе аз от 2-3 години спрях да се занимавам с палетарника оставил съм го на самотек, и сега почна да ме дразни шлака ли е не знам ама като мине неделя или две да чистя вв двата края на пепелника имам сбита твърда пепел не може да се стрие седи остри като пясък.......... поразбутах въдуха ма не мога да се оправя , дали е от пелетите, инак грее доволно, чудя се дали да не затворя страничните отвори на пепелника даоставя само долните.......... зад амога да концентрирам обдуването само там...............пет ное 07, 2025 4:08 pmbmahob написа: Това не го знаехГлупости!![]()
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет ное 07, 2025 4:14 pmbmahob написа: Абе аз от 2-3 години спрях да се занимавам с палетарника оставил съм го на самотек, и сега почна да ме дразни шлака ли е не знам ама като мине неделя или две да чистя вв двата края на пепелника имам сбита твърда пепел не може да се стрие седи остри като пясък.......... поразбутах въдуха ма не мога да се оправя , дали е от пелетите, инак грее доволно, чудя се дали да не затворя страничните отвори на пепелника даоставя само долните.......... зад амога да концентрирам обдуването само там...............Чистене на неделя или две- хвалиш ли се?!
Чел съм, че шлака може леко да се редуцира с настройки. Аз нямам сериозен опит. Справял съм се частично.
От пелетите е, не се мъчи!
Не запушвай страничните отвори! Всъщност, опитай, ще натрупаш опит!
bmahob
- майстор
Офф не хваля се изобщо , в момента е още топло, благодарение на зиморливата ми жена харча по чувал на 2-3 дена, но палим вечер само за малко и за това. Инак от Неделя на недля с тия пелети скапани, Инак рекорда ми е ............ не помня колко чувала но пепелта стигна до тавана на горивната камера в средата имаше кратер колкото кошницата и вътре съвсем малко пепел мъ нъцки мина туй време. Сега гледам есенно време уикендите да се топля на газ в 8-9м2 ми подвижна къща Ма и там голям разход
като надупим 30гр и бутилка 11л мисля беше едвам кара 3 дни 
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет ное 07, 2025 4:45 pmbmahob написа: ...Сега гледам есенно време уикендите да се топля на газ в 8-9м2 ми подвижна къща Ма и там голям разходИма месец и нещо от как и аз отимах подвижна къща- 8м2 РЗП. Още не съм я пробвал, че жипката е на шивач.като надупим 30гр и бутилка 11л мисля беше едвам кара 3 дни
![]()
Всички уреди работят на газ, а печката верно прави баня. Днес заредих бутилките и се надявам декември да видя как е разхода. По форумите чета, че карали две седмици с една голяма бутилка.
При такъв разход ще трябва да взимам и голямата- 14кг, освен двете малки по 6кг. Поне седмица да поседя край реката я!
пп. А, писал си 11 литра, което е 6кг. Така е добре.
bmahob
- майстор
пет ное 07, 2025 4:57 pmТрифон П.Трифонов написа:5.7кг, Честито аз съм 3та година, на си няма джипка, карам го ентусиаст, ако ти кажа с ко дърпам ще припаднеш..... Даже ми яката година на границата с Гърция един граничен ме спира да сме пита дали верно тегля с тая , кола... На докато тегля, викам не кръгчета правя на кулатапет ное 07, 2025 4:45 pmbmahob написа: ...Сега гледам есенно време уикендите да се топля на газ в 8-9м2 ми подвижна къща Ма и там голям разходИма месец и нещо от как и аз отимах подвижна къща- 8м2 РЗП. Още не съм я пробвал, че жипката е на шивач.като надупим 30гр и бутилка 11л мисля беше едвам кара 3 дни
![]()
Всички уреди работят на газ, а печката верно прави баня. Днес заредих бутилките и се надявам декември да видя как е разхода. По форумите чета, че карали две седмици с една голяма бутилка.
При такъв разход ще трябва да взимам и голямата- 14кг, освен двете малки по 6кг. Поне седмица да поседя край реката я!
пп. А, писал си 11 литра, което е 6кг. Така е добре.
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература