Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alfa_D - специалист
Имам баня с таван, който преди години е бил измазан и периодично го освежавам с латекс за влажни помещения – няма конденз, няма мухъл. Не знам с каква мазилка са го правили, но е доста гладка и приятна на гледане и пипане.

За новата баня също искам измазан таван, защото не ми харесват окачените и тези с гипсокартон.

Препоръчайте ми някаква мазилка, която е подходяща за таван на баня.

Гледах някакви, но те са на гипсова основа за вътрешни стени в сухи помещения.
Baлepu - специалист
Циментова шпакловка ако е отлят достатъчно добре. Днес малко трудно ще намериш мераклия да ти го измаже с варо-циментов разтвор ако не е достатъчно прав.
chapara - майстор
Трябват две читави ръце, не мазилка. Майстора ще те насочи, но гледай да е на вароциментова основа?
Baлepu - специалист
Мазане на таван си е "предизвикателство". Не мисля, че човек който не мазал изобщо, би се справил подобаващо. Ако е панел и изобщо равен, може да го шпаклова прилично. Ако е плоча нуждаеща се от изправяне ... трудна работа, особено при липса на опит.
chapara - майстор
Хастара си е хастар!
Не е проблем с перлитена мазилка, за един ден работа😀
Някой да не се обърка, че търся работа😄
пет ное 07, 2025 10:07 amchapara написа:
Хастара си е хастар!
Не е проблем с перлитена мазилка, за един ден работа😀
Някой да не се обърка, че търся работа😄
Само един ден?!!!
И аз нямам работа, хаха. Ти излезе ли от оная баня, която щеше да опаткаш за месец?

Таванчетата са ми любими. Петна отработено масло излизат при пране, мезилките не мърдат от работната манта. Шапката е важен аксесоар.
Изображение

- Бай Иване, можеш ли да мажеш?
- Мога, масло на филия.
Baлepu - специалист
За да няма конденз и мухъл, условието е да добре термоизолиран и проветрен.
Защо не искаш гипсокартон? Нали искаш да е гладко :? Вероятно имаш резерви относно здравината/трайността? Принципно има влагоустойчиви плоскости.
Ако цъкнеш една добра снимка и да ни кажеш до колко е прав, може да сме и по-полезни. Колко квадрата е?
chapara - майстор
пет ное 07, 2025 3:04 pmBaлepu написа:
За да няма конденз и мухъл,
Нали чу какво предложих, най доброто!
Валери, знаеш ли що е то съвременна перлитова мазилка? Аз мисля че 99% от четящите не знаят ? Цена на матеряла мизерно ниска, здравина страхотна, топлоизолация на мах. И още хиляди предимства. Само двете ръце не вървят в комлекта 🙄😁
Baлepu - специалист
Не съм работил с такава. Иначе перлит знам какво е. Вярвам ти , че е добър материал за случая. И май най-лесен, и бърз за работа. Остава само да се намери човека, който ще я дръпне. Ти се застраховаш от далеч, че не си ти :cool:

Тема "Измазване на таван на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: