• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пишман_майстор - майстор
:shock: Увисна ми ченето , като видях техническите решения, балансиращи валове и т.н.
Тази машина всъщност копирана ли е от "западен" производител? Много напредничава ( за времето си) ми се видя.
чет окт 23, 2025 7:55 pmпишман_майстор написа:
:shock: Увисна ми ченето , като видях техническите решения, балансиращи валове и т.н.
Тази машина всъщност копирана ли е от "западен" производител? Много напредничава ( за времето си) ми се видя.
Който разбира коментира адекватно. Семерините ѝ още държат, видя ли?! Хахааа, каква гума са ползвали тия, по ония времена?!
Не зная дали е копирана, крадена, под лиценз. Тази машина няма общо с Долмар 100 освен по предназначение. Имат още и по-старо производство.

А тук масово се коментира Дружбата и още какво беше там.
Indianec 2 - специалист
Тайгата и мен ме кефи, да ми изпадне изгодно някоя читава бих взел една за колелцията.
пишман_майстор - майстор
Днес ми докараха едно малко ретро за ремонт хоумлайт хл аутоматик
Не ми е попадала така запазена за годините си резачка, с екстри като автоматично смазване с маслена помпа и със съвременното запалване ( не е с чукче ) . С хубав карбуратор на Тилотсон.
Няма никъде пласмаси. Магнезиев корпус, бакелитени капачки , уплътнения от корк, бакърени тръбички, неръждаем ауспух и т.н.
Разбира се, не е много лека ( то няма и как да е ) , вероятно около и към 6 кила по ръка мерено .
Доколкото прецених по звук и по работа на мотора е някъде м/у 50 и 60 кубика.
Оставих всичко и я оправих .
Работи и се форсира ... музика за ушите .
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (68.08 KиБ) Видяна 217 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (76.29 KиБ) Видяна 217 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (76.18 KиБ) Видяна 217 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (54.09 KиБ) Видяна 217 пъти
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (70 KиБ) Видяна 217 пъти
nikolson - майстор
Главният герой в "Тексаско клане". :-D
вт ное 11, 2025 5:54 pmпишман_майстор написа:
... музика за ушите .
Какво беше за ремонт по резачката?
Качи, ако не видео, то поне аудио, че да добием вид на изглед!
пишман_майстор - майстор
Свещ и лула ( лош контакт) :-D . Отделно са я удавили, после сменяли свещ, ма тя удавена, как ще пали. Както и да е. .
Свещта бе автомобилна . Сложих после каквато си трябва.
Пипнах малко и настройките на карба. По тахометър-12500 на празен ход, което ми се видя малко поизпилено за толкова стара техника, но го оставих , много чисто работи и се форсира мигновено .
Това без шина и верига, вече с тях ще е една идея по-забавено.
Но не знам как ще е при рязане, дойде без гарнитурата.
П.п. мислех че е от 80-те + години, тя била под 79-та година ( последното им производство) https://www.acresinternet.com/cscc.nsf/ ... 26004d6e0a
Видео надали ще мога да направя, утре рано сутринта си я вземат.
вт ное 11, 2025 7:23 pmnikolson написа:
Главният герой в "Тексаско клане". :-D
Значи култова :-D
М/у другото малко редки ли са тия точно. Гледам разни оферти , малко на брой и някои са на цена.
вт ное 11, 2025 7:59 pmпишман_майстор написа:
По тахометър-12500 на празен ход, което ми се видя малко поизпилено за толкова стара техника, но го оставих , много чисто работи и се форсира мигновено...
На тия обороти и Ф1 работи доста чисто, хаха!
емовлаха - специалист
Яката работа тази разачка :)
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: