• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_v r - майстор
lz 1 , на мен ли говориш , няма по- долу редове.

Диодите не са инертни , но това какъв проблем е , ше се захранват с непулсиращ ток ,и тогава не трептят ....

http://www.youtube.com/watch?v=tFh_QxMfzbg

Я виж едни котенца :evil:
Жена ако клика на линка да се стабилизира първо , понеже иначе пада по гръб :evil:
tatitijoro - напреднал
Проблем. Първо проблема е, че не съм завършил механо техникум и второ :) направих системата с 20 диода гасящ филтриращ грец-а всичко, но не светна. Най-вероятно защото съм прост и съм вързал нещо неправилно. Опасявам се че не см вързал диодите правилно. Ако някой може да ми каже как точно да свържа всичко ще съм му безкрайно блаодарен.
Justy - майстор
Хммм, определи вярно анодите на диодите - при мерене на съпротивление и полупроводник, полярността на прибора е обратна :?:
tatitijoro - напреднал
Значи мога да помогна като кажа как аз съм процедирал. Диодите са вързани последователно като "+" на грец-а дава кабел за "+" на първия диод и кондензатора. И след това диодите са свързани "+" за "-" на следващия и така.
ELEMENTAL - специалист
Провери си спойките и си измери светодиодите.
tatitijoro - напреднал
имам мултицет но незнам точно как да проверя диодите иначе спойките ги огледах и са добре
ELEMENTAL - специалист
Погледни поста на Justy.
tatitijoro - напреднал
при 2000 ом като допирам до анода и катода полувинта светват леко другите никаква реакция. Изгърмяли ли са? на прибора седи 1-ца
ELEMENTAL - специалист
Един по един ли ги мериш светодиодите?
P.S.Използвай обхват 200 ома.
tatitijoro - напреднал
пробвах ги сега на 200 1 по 1 и 7 не светнаха. Абсолютно безразборно. без определена поредица. Странно
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: