Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Croin - напреднал
Здравейте,

В момента съм вдигнал до пояс стая, която е с размери 6.2м дължина и 3.5м ширина(външни мерки) - вътрешни е 5.8 и 3.1м. Идеята ми е да ползвам 10ки греди на 4м наредени на всеки 60см по дължината и да използвам ребра 10х5см на 4м отново за наклона на покрива. След което дъски и керемиди.

На прав път ли съм? Или имам ли пропуск в това, което съм решил да правя?

Като в главата си представям, че тежестта ще легне на пояса и колоните в началото и края на покрива, тъй като няма да има допирни точки в средата и не мисля, че ще са нужни подпорни греди в самата стая. Няма да е двускатен, не мисля че ще има място за триъгълници.

Само не мога да измисля как да направя наклона защото всичко е на нула. Дали не трябваше да вдигна едния зид по-високо от другия? Или просто да нарежда 2 греди и с тях да повдигна? Да ги нарежа на 50/70см и да ги наредя успоредно и така да направя наклона?
MamaMy - майстор
Защо не питаш проектанта?
Croin - напреднал
вт ное 18, 2025 12:14 pmMamaMy написа:
Защо не питаш проектанта?
Защото такъв няма...? Затова питам тук..? АКо имаше кого да питам на живо щях..?
mrsch66 - специалист
Пак в този форум ама по-друга тема прочети го там са отговорите които ти трябват иначе е много писане и обяснения. https://maistorplus.com/blog/advisor/90 ... -na-pokriv :)

Тема "Помощ за едноскатен покрив на малка стая." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: