• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
Най-вероятно са прегрели докато си ги запоявал.За в бъдеще бъди по-внимателен :wink: .
tatitijoro - напреднал
най-вероятно защото на няколко пъти ми се стори че видях малки искрички като от запалка с пиезо. Сега какво махам ги и слагма здрави и трябва всичко да е ок нали :)
ELEMENTAL - специалист
Точно така.Иначе преди да запоиш новите светодиоди е добре да провериш дали е здрав гасящия кондензатор.
tatitijoro - напреднал
извинявам се за невежеството но как точно :)
ELEMENTAL - специалист
Включваш на обхват 200килоома и връзваш мултицета към кондензатора.Ако показанието излезе извън обхват (появява се 1), кондензатора е здрав.
tatitijoro - напреднал
Здрави са и двата. Сега ше отбележа изгърмелите диоди и утре ще репарирам :) п.с. Как трябва да ги запоя че да не ги прегрея пак?
ELEMENTAL - специалист
Прави я спойката за 2-3секунди и използвай поялник с мощност не по-голяма от 40W.
mitcd - специалист
А защо не мериш светодиодите на преход(където на уреда има нарисуван един диод).В едната посока ще ти покаже преход и светодиода леко ще светне.Стига си ги мерил на съпротивление.
ELEMENTAL - специалист
mitcd написа:
В едната посока ще ти покаже преход и светодиода леко ще светне.
Само, ако праговото напрежение на светодиода е под 2 волта.
Харалампи - специалист
tatitijoro написа:
Здрави са и двата. Сега ше отбележа изгърмелите диоди и утре ще репарирам :) п.с. Как трябва да ги запоя че да не ги прегрея пак?
Спомням си че съм виждал крачетата на диодите да се държат с пинсета за да се отвежда топлината. Ама пак по-бързичко трябва да стане спойката де.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: