Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед окт 17, 2021 8:05 amtianos777 написа:
ср окт 13, 2021 1:16 amm0m43 написа:
Здравейте,

Мога ли да сменя горивната глава на 30ка, и да сложа 20ка? И от къде мога да си намеря?

Здравейте, аз съм пред същата дилема да сменя 30ка с 20ка. Някой който го е правил би ли споделил променя ли се работата на горелката и ще спадне ли разхода при това положение .
На първо време, след като я смениш, остави същите настройки!
Работата няма как да не се промени. Две дървета на кръст горят по един начин в голям котел и по съвсем друг начин в малка печка. Подаването на въздуха е "ключето за палатката".
Вероятно ще се наложи да пипнеш след като наблюдаваш известно време. С това се справяш.
Следващият момент е площта на водната риза на котела. Естествено, на твоя котел е значително по-голяма от на 20квт. Съотетно, температурата на димните газове на изхода ще се понижи, от което и вероятност за конденз. Препоръчва се запушване на димогарни тръби. Сам ще установиш колко и кои точно.
Не е страшно, не е и трудно.

Файлчето с таблицата на Брадъра- да е жив и здрав!!! е в пощенската ти кутия.
tianos777 - напреднал
Здравейте, търся горивна камера 20 - ка за горелка Грейко RB, може и замяна . Ако някой има под ръка оставям телефон за контакт 0898758078 .
Здравейте банда.От скоро съм собственик на комплект грейко 20кв.До края на месеца ми предстои и да го пусна да работи.
Препоръчителните настройки от производителя са 75 градуса температура на системата и 60-65 градуса на помпата.
Човекът който ще инсталира котела с горелката не е представител на дистрибутора от който съм поръчал комплекта и гаранцията няма да бъде зачетена.
Показах му какво пише производителя за препоръчителните настройки на системата и помпата,но той каза че са много високи стойностите и нямало смисъл.
Опитах се да намеря някакви отзиви на хора ползващи този комплект дали ползват зададените от производителя настройки,но без успех.
Реших да пиша тук,надявайки се хора,ползващи този комплект да споделят мнение,дали спазват посочените от производителя настройки.
Комплекта ще се ползва за двуетажна къща близо 130м2,10 радиатора,затворен тип система.Къщата е без изолация все още,планирам да сложа,но по-нататък ще е.
don.nasco - специалист
вт ное 25, 2025 7:02 pmr3spawn написа:
Здравейте банда.От скоро съм собственик на комплект грейко 20кв.До края на месеца ми предстои и да го пусна да работи.
Препоръчителните настройки от производителя са 75 градуса температура на системата и 60-65 градуса на помпата.
Човекът който ще инсталира котела с горелката не е представител на дистрибутора от който съм поръчал комплекта и гаранцията няма да бъде зачетена.
Показах му какво пише производителя за препоръчителните настройки на системата и помпата,но той каза че са много високи стойностите и нямало смисъл.
Опитах се да намеря някакви отзиви на хора ползващи този комплект дали ползват зададените от производителя настройки,но без успех.
Реших да пиша тук,надявайки се хора,ползващи този комплект да споделят мнение,дали спазват посочените от производителя настройки.
Комплекта ще се ползва за двуетажна къща близо 130м2,10 радиатора,затворен тип система.Къщата е без изолация все още,планирам да сложа,но по-нататък ще е.
Аз ги спазвам за моя, дори Tset ми е 77 градуса - може да видиш как върви тук https://hodor.bsdbg.net/rb20/ като в момента температурата на изходните газове не е вярна, защото имам проблем със сондата, която мери и съм закачил една малка.
Друго важно, за което може да прочетеш много в тази тема (а може би не само), е че имам трипътен антикондезен вентил. Та това е от мен - ако имаш въпроси, питай. :)

П.С.: Сега проверих и ще станат 5 години от както Грейкото топли къщата - ех спомени - ето я моята тема, как започна всичко и през какви перипети преминах - viewtopic.php?f=10&t=65073
вт ное 25, 2025 7:18 pmdon.nasco написа:
вт ное 25, 2025 7:02 pmr3spawn написа:
Аз ги спазвам за моя, дори Tset ми е 77 градуса - може да видиш как върви тук https://hodor.bsdbg.net/rb20/ като в момента температурата на изходните газове не е вярна, защото имам проблем със сондата, която мери и съм закачил една малка.
Друго важно, за което може да прочетеш много в тази тема (а може би не само), е че имам трипътен антикондезен вентил. Та това е от мен - ако имаш въпроси, питай. :)

П.С.: Сега проверих и ще станат 5 години от както Грейкото топли къщата - ех спомени - ето я моята тема, как започна всичко и през какви перипети преминах - viewtopic.php?f=10&t=65073

Благодаря ти за споделеното мнение.Ще разгледам темата ти с интерес.Жив и здрав да си :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: