• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
съб ное 22, 2025 8:52 amkozl написа:
Аналогично и у нас.
Брата ми заповядва да си фугирам банята, че под неговата, която е съседна на моята, тавана на стаята не само се овлажнява, а направо става като в пещера- капе и образува образУвания. А банята му фугирана.
След много мързел си разби пода на банята и откри подготовка за сифон на вана, запушена с наЕлонова торбичка, вързана със сезал. Изгниват за около 30 години!!!
И наЕлоните не са, това което.......а какви наЕлони имаше!
Marto98 - помощник
Човек живее в жилището от 21 август, единият от майсторите е забелязал първо съвсем малко мокро по стената преди 2 месеца, постепенн е станало по-голямо и по-голямо. В долния апартамент това може да се види на входната врата. Изображение В очертаното с червено също е малко мокро.
Marto98 - помощник
съб ное 22, 2025 8:13 amiliya_i написа:
пет ное 21, 2025 5:34 pmMarto98 написа:
От както се живее на втория етаж се появиха по думите на 1 от майсторите. Според него е за фугиране горе и от това.
Този майстор в блока ли живее, та има такива наблюдения?
А е възможно и несвързани събития да съвпадат по време.

Аз снимка на горния край на стената не видях.
Най-горното петно според мен е на не повече от 1.5 метра от пода. Което си е височина на долния край (меките връзки) на бойлер.
Вода по мазилка се изкачва и капилярно. Т.е. петното може и да е 20-30 сантиметра над мястото където се мокри стената.
Първо огледайте долната баня от вътрешна страна. И спрете водата от кран, след като не се ползва.
Не почват точно от тавана, а от касата на вратата височината. Изображение Това е мивката на горния етаж в банята, съмнява ме да не е от нея, тя граничи с външната стена, ако е от фугите, не би ли трябвало точно в долната баня да има теч, вместо по външната стена ? Бойлер няма от тази страна. Той е на другата стена. Изображение
iliya_i - майстор
Марто, спукана мека връзка е божа работа на къде ще пръска.
Ако теча е от горния етаж, то ще има влага по стената и там, и на тавана на долната площадка.

Търсете достъп до долната баня и нещата ще се изяснят.
  • 1
  • 2

Тема "Теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: