Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,
вътрешните ми стени са с минерална вата, дебела 5 см и гипсокартон, дебел около 1, 5 см.
Искам да сложа и външна изолация, с дебелина 7 см.
Но ми мина през ума, че може да се получи капсуловане на стените и мухъл или конденз.
Знаете ли нещо повече по въпроса?
Има ли опасност от мухъл и конденз?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 28, 2025 10:19 amКристиян написа:
Здравейте,
вътрешните ми стени са с минерална вата, дебела 5 см и гипсокартон, дебел около 1, 5 см.
Искам да сложа и външна изолация, с дебелина 7 см.
Но ми мина през ума, че може да се получи капсуловане на стените и мухъл или конденз.
Знаете ли нещо повече по въпроса?
Има ли опасност от мухъл и конденз?
:? *

---------------------------------

* ей-сегинка всички тук, които знаят повече по въпроса и от години пишат по въпроса в съответните теми и раздели ще дойдат да ти отговорят конкретно и на тебе... ще ти задават насочващи и уточняващи въпроси, ще размишляват и обсъждат... почерпи нещо... или най-добре прочети във форума и ако случайно не ти се изясни, попитай пак
пет ное 28, 2025 11:09 amn_a написа:

* ей-сегинка всички тук...
Няма. Човека се хвали.
Обикновено, при такова положение, въпросите са подкрепени със съответните оплаквания.
Затова оставам безмълвен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 28, 2025 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Днес съм много зла, подпри и в другата тема
пет ное 28, 2025 11:22 amn_a написа:
пет ное 28, 2025 11:20 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Днес съм много зла, подпри и в другата тема
Не разбирам защо има такава реакция на въпроса. Не намерих отговори в другите теми, само предположения, че може да се образува мухъл около прозорците, но не е сигурно. Нищо повече.
Щом до сега, с вътрешна ТИ, не си имал оплаквания, занапред, с външна, също няма да имаш.
Това "казах" в предното си мнение.
Тук повечето просто предполагат, на база четене. Малцина са онези, които ще дадат мнение от първа ръка. Обикновено такива биват прогонвани от клавиатурни професори и академици.
пет ное 28, 2025 12:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Щом до сега, с вътрешна ТИ, не си имал оплаквания, занапред, с външна, също няма да имаш.
Това "казах" в предното си мнение.
Тук повечето просто предполагат, на база четене. Малцина са онези, които ще дадат мнение от първа ръка. Обикновено такива биват прогонвани от клавиатурни професори и академици.
Много благодаря за мнението Ви, майстор Трифонов.
пет ное 28, 2025 1:02 pmКристиян написа:
...Трифонов.
Майстор съм според Форума, професор и академик според няколкото си персонални хейтърчета.

Признавам, въпросът ме изненада. Кори(е)гирал съм проблеми с конденз и мухал с изграждане на външна ТИ.

Тема "Вътрешна и външна изолация-мухъл/конденз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: