Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
За който търси датчик за димни газове.
Поръчах си от Натурела.
46 лв .
Датчика е ъглов .
Благодаря, че никой не помогна със съвет.
:wink:
molt - специалист
Четох и пак четох и пак имам въпроси.

1. Стайния термостат на Натурела NRC6-SV - само два таймера ли има да се зададе период за отопление по зададена температура ?
Тук нещо не може ли да се направи да го "излъжа" . Два от таймера и един по общатата зададена стават 3 .

2. Два етажа на първия 2 радиатора и камина на втория 4 радиатора и всички с термоглави , както и два алуминиев в баните без термоглави - какъв да е модела на работа на помпата Wilo Para 25/6 .Фабрично е на постоянна скорост трета степен-имаше шум намалих на първа. Чета обаче , че с термоглави било добре да е на променливо налягане? То това само с проба ще разбера , но да знам какво е по "закон".

https://photos.app.goo.gl/tudrMHYwLFKixHST6

3. Качество на пелети - първа година съм на пелети нямам база за сравнение, но прави впечатление прахта в чувала.Тя предполагам може да ми създава проблеми с неравномерно горене.За какво говори прахта в чувала , че нямат допълнителни слепващи вещества която е хубаво но ронливи или лошо съхранение и стари пелети /между др защо никои от производителите нямат на чувала ...айде не , но на палето дата на производство !? / ...иначе съм доволен от пелетите ...няма шлака а само пепел лесно се чисти и прозореца не го черни прекалено.

https://photos.app.goo.gl/HjARgrqQ6XgKk4wC7 - ето разход от вчера , като загря водата и поддържа баланс вода на 61гр а комина 95 гр . Това на първа степен /4,1 киловат/
Този капак с крилчатите гайки нещо уплътнение няма ли ? Не че е пропушило , но ми е странно?
Радиаторната помпа съм настроил на "променливо" налягане от пуска на системата.
Не зная как е по закон, но и на кондензния промених закона. Него на второ четене.
Сега, с ТП, съм вдигнал на втора "променлива". Понякога, когато повечето термоглави притворят, получавам лек шум в ушите. Не ми пречи особено, защото не се застоявам дълго в банята. В другите стаи имам прикриващ шум.

Пелетите са повече от "леко прашливи", но щом не правят шлака значи са ОК.
По другите въпроси съм пас.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мисля, че цитираният стаен термостат е съвместим с контролера на Грейко, за Грейко е друг и представлява втори дисплей, т. е. изнесено управление, но с температурен датчик в него и има 3 таймера, както вградения дисплей
molt - специалист
съб ное 29, 2025 10:10 amLazarGanev написа:
Не мисля, че цитираният стаен термостат е съвместим с контролера на Грейко, за Грейко е друг и представлява втори дисплей, т. е. изнесено управление, но с температурен датчик в него и има 3 таймера, както вградения дисплей
Може ли да обясните?Натурела са много отзивчиви и ми оказаха голяма помощ.Поръчах от тях и wi fi модула и стаен термостат.Стайния термостат е жичен (искаше ми се безжичен ,но не предлагали)Те ми ги пратиха този.От сайта им немога да намеря др..
https://photos.app.goo.gl/vWysg92ZwgK43Aou6
Работи добре ,но има само два таймера за работа по дадена от мен температура и малък хистерезист 0.5 градуса (което е и добре и лошо)Местя термостата на различни места ,но отворя ли врата към стълбите и почва да пали гаси ...но не е голям проблем Въпрос на настройки и наблюдения.Др термостати имат по над 8 различни програми и някои даже опция сам да си направиш програма.Тук Натурела изостават.
Пепелта в пелетите обаче е неудобство.Днес чистих бункера с прахосмукачката на 340 килограма изгорени пелети.Имаше прах/пепел пуснах шнека да изкара прахта..ще се чисти по често бункера.
https://photos.app.goo.gl/r67vZNidzBetJAX1A. ...очаквах ,че малко пелети са в бункера и ще даде грешка "Неуспешно палене" .Беше с цел да видя какво ще стане и да почистя бункера
Отдавна не съм монтирал такъв термостат съм монтирал само на котли, като изнесено управление, да следиш работата дистанционно. За камина, която е в жилището не виждам какъв е смисъла. Един езжичен стаен термостат върши много добра работа
пет ное 28, 2025 2:50 pmmolt написа:
Четох и пак четох и пак имам въпроси.
Този капак с крилчатите гайки нещо уплътнение няма ли ? Не че е пропушило , но ми е странно?
Как да няма, трябва да има уплътнение!
molt - специалист
съб ное 29, 2025 6:41 pmLazarGanev написа:
Как да няма, трябва да има уплътнение!
Извинявам се моя грешка ..лошо се изразих.Капака има уплътнение, аз питах за самите гайки около тях не трябва ли да има.На капака си има уплътнение ,но на отворите за гайките не трябва ли да има?
Не, там няма. Няма как да пропуши от там, тъй като вентилаторът за горенето е всмукателен и вътре е подналягане (вакуум)

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: