Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
нед ное 30, 2025 1:46 pmn_a написа:
Тапата завършва с квадрат, нали? Хващате тройника с тръбен /френски ключ с лявата ръка, тапата със съответния гаечен ключ с дясната ръка в позиция 8 часа и вдигате дясната ръка нагоре към 9 часа. Примерно. Твърде е възможно досега да сте напъвали в обратната посока. Задължително сгънати хавлиени кърпи върху казанчето и т. чиния... Работи се с къси мощни напъни. Препоръчвам женска ръка, мъжете влагат твърде много сила, обичайно в грешната посока
Ц! Не пречи да се опита, но щом не е станало от първи път, с никакъв гаечен няма да се получи.
Преатела вероятно е напъвал в правилната посока. Към това сочи и въпросът за посоката и.......обикновено се пита по този начин, хаха.
"Към мен и към стената" дефакто е едно и също в такъв случай. Повечето хора го разбират както трябва.
Да спестим "женската ръка" за специфични дейности!
Ножовките са краен вариант, но кой истински домашен майстор има ножовка, а няма достатъчно здрав тръбен ключ?!
Освен това Еспейса даде съвсем елегантен вариант. Правилната- дясна резба се развива обратно на часовника.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед ное 30, 2025 2:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
... но щом не е станало от първи път, с никакъв гаечен няма да се получи.
Преатела вероятно е напъвал в правилната посока...
О, твърде често ми се е случвало с малкото ми сила, да отвия след мъжка сила, просто в необходимата посока. Досега не съм рязала и разпробивала. Е, вярно, че моята ръка умее да "чува" посоката...
А и съм виждала достатъчно счупени или набити с искри порцелани ...
нед ное 30, 2025 3:04 pmn_a написа:

О, твърде често ми се е случвало с малкото ми сила, да отвия след мъжка сила, просто в необходимата посока.
Не звучи логично, но така да е! Обикновено шЕфИорки подскачат на токчета, докато мустакат тираджия дофтаса с ключ и здрава тръба.
Оообачеее, случвало ми се е да не успея да отвия капачето на нощното кремче на благоверната. Същата го отви с царствен жест на трите си пръсЧенца. Погледа.......
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 30, 2025 3:10 pm, променено общо 1 път.
nbh2025 - напреднал
По принцип за завинтва надясно, а се отвива наляво, заради това питах към мен тоест наляво или към стената надясно. Има изключения, ако разбирам правилно в случая трябва надясно към стената заради това не се е отвил. Но е важно и използването на два водопроводни инструменти, което е мой пропуск. Няма да рискувам с рязане,ако не успея да махна ще пробвам да развия и подменя целия кран.
nbh2025 - напреднал
Досега поне аз не съм открила инструмент или дори машина която да замени силата на мъжката ръка. Друг е въпроса, че с новите тръби и спояването им нещата вече са различни.
Обратно на часовниковата стрелка се развива пустата поцинкована тапа!
Освен това, аз също виждам тройник, а не кран.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед ное 30, 2025 3:14 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед ное 30, 2025 3:10 pmnbh2025 написа:
По принцип за завинтва надясно, а се отвива наляво, заради това питах към мен тоест наляво или към стената надясно. Има изключения, ако разбирам правилно в случая трябва надясно към стената заради това не се е отвил. Но е важно и използването на два водопроводни инструменти, което е мой пропуск. Няма да рискувам с рязане,ако не успея да махна ще пробвам да развия и подменя целия кран.
Дарлинг, остави принципа, ама на мен ми обясния кое ти е наляво, кое ти е на дясно, къде спрямо ляво и дясно ти е стената и спри да се правиш на праволинейна и единствена руса кифла. Ето по тази картинка, добави си, моля, личното виждане със стрелки

Изображение
Дами, аз се оттеглям в неутралния ъгъл, хаха. Докато нахраня кокошките, нито едно перо да не е паднало!
nbh2025 - напреднал
Друг е въпроса как да молиш мъж за помощ, обичайния отговор е - повикай майстор.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед ное 30, 2025 3:15 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дами, аз се оттеглям в неутралния ъгъл, хаха.
Да ти сипя нещо, докато скучаеш?

Изображение

Тема "Инсталиране на тръби за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: