• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Baлepu - специалист
Говоря "практически". Не поради необходимост. В онова римско време все пак изобщо всеки не е имал баня у дома. Времена, развой на цивилизацията ... Днес много ремонти се правят не поради техническа, а от естетическа необходимост. При това със съвсем не по-доброкачествени материали.
little_hooligan - специалист
Аз сега имам още една чуденка:
Разбрах, че варо-циментовата мазилка ще трябва да я чакам да съхне поне 1 месец преди да започна да лепя плочките, което доста ще ми удължи ремонта :? Дори и да пусна духалка вътре пак не спасява положението.

Затова обмислям и варианта с лепене на зеления гипсокартон (1 пласт директно за стената без конструкция) и дюбелиране тук-таме за застраховка. Но не съм сигурен с тези плочки 60х120 колко здраво ще стане.

По принцип бих предпочел мазилката, но май не ми се чака толкова много. Няма ли бързо съхнещи такива :?
Закъде бързаш?! Изчакай чапара да си пусне пе'дестяхто цента и току виж- тя изсъхнала!

Плочите ги налепих на третия ден, но откъде да знам колко трябва да съхне. Кара си помещението с остатъчна влага в стените 6-7 години вече. Още малко и станало време да сваляме Цицерона.
little_hooligan - специалист
Реших го окончателно - правя си го с мазилка. Като го правя за себе си поне да става както трябва. :mrgreen:

Бягам към строителния хипермаркет :mrgreen:
Не бързай де, ни работата ще избяга, ни хипермаркета!
chapara - майстор
нед дек 14, 2025 1:15 pmlittle_hooligan написа:
Аз сега имам още една чуденка:
Разбрах, че варо-циментовата мазилка ще трябва да я чакам да съхне поне 1 месец преди да започна да лепя плочките, което доста ще ми удължи ремонта :? Дори и да пусна духалка вътре пак не спасява положението.

Затова обмислям и варианта с лепене на зеления гипсокартон (1 пласт директно за стената без конструкция) и дюбелиране тук-таме за застраховка. Но не съм сигурен с тези плочки 60х120 колко здраво ще стане.

По принцип бих предпочел мазилката, но май не ми се чака толкова много. Няма ли бързо съхнещи такива :?
Кой каза, че трябва да изсъхне. Някой лаик?
Мазилката трябва да стегне, три дни!
Изсъхане и стягане са две различни неща. Циментовите разтвори най добре и здраво стягат във водна и влажна среда. Та мазилката и лепилата са на цим.основа. Ти докато стигнеш до фугиране ще има минимална влага, ще е изсъхнало на 98%. Остатъчните 2%ще изсъхнат през фугите, стените и гланца н плочките. Хидроизолацията е също на циментова основа, а и се полага на влажна основа.
Влезнал си в някакъв мисловен филм.
Картоните не са пожелателни за влажни помещения! Мажи си и действай.
Относно доизкъртването на здрави участъци са пълни глупости.
С две думи: Кой знае и кой не знае, седнал карти да играе😄😁
  • 1
  • 2

Тема "Започвам да правя баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: