Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Veso01 - напреднал
Здравейте, и аз съм от този сезонн с В-max. Нямам опит с други горелки, но като цяло засега съм доволен от тази. Дойде си в кашоните, разопаковах, прочетох, монтирах, пуснах си я котела загря никакви проблеми. Котела е Бърнит 30кв. сложил съм му и едни ламарини дето им викат турболатори, незнам колко вършат работа но котела загря сравнително бързо. Свързал съм стаен термустат, салус ит500 също добра машинка. За сега отоплявам 70кв/м къща, нова изолация 8см, още не е довършена шпакловката, също немога да сравня колко е ефективна, но засега ми дава разход, 1торба на 24ч. с термустата, глави нямам засега, работят 4 радиатора, лира и два кръга подово. Времето още е топло и лесно прави 23гр. Ще видим как ще е като застудее. Единствено засега ме притеснява, че в пепелника остават доста неизгорели пелети, поиграх си с настройките, намалих малко вентилатора, разделих времето на подаване и количеството на пелети на 3 части и пак остават. Струва ми се че при самопочистването издухва пелетите в пепелника, сложил съм и преградата на самия тубос която се слага. Кажете при вас как е и нормално ли е да е така? И ако не е къде да търся причината.
пон яну 02, 2017 1:30 pmcavy написа:
ILI написа:
cavy написа:
Ето снимки от настройките:
колега какви пелети гориш,аз имам същата и са други настройките,ще ти пратя снимки. аз горя пелети от Скравена,проблема е че като сложа други горелката не работи качествено направо мъка.Някакъв съвет.
Здравей,

тези настройки ги е направил техника от фирмата. За момента горят пелети от Лескомерс, букови. Няма проблем никакъв, вечра говорихме.

А за термостата, стайния, тръгна :):)
Здравей колега, как подкара външният термостат? Мъча го седмица вече. #-o
pavkaTRG - напреднал
И аз го мъча. Влязох в настройки дадох yes на ext. thermost. И записах. Вдигам температура чрез устройството и горелката не ще да запали. :?
Добър ден колеги, проблема е следния. Горелката е B-MAX 30KW, Отопляема площ 120кв със стаен термостат, и термо глави +200л бойлер, за 24ч гърми по 5чувала :x .Може ли помощ как да настроя оптимално горелката благодаря предварително!Забравих да кажа, че котела е също на (B-max 29-34kw Комбиниран)
чет яну 14, 2021 4:36 pmPanc написа:
Добър ден колеги, проблема е следния. Горелката е B-MAX 30KW, Отопляема площ 120кв със стаен термостат, и термо глави +200л бойлер, за 24ч гърми по 5чувала :x .Може ли помощ как да настроя оптимално горелката благодаря предварително!Забравих да кажа, че котела е също на (B-max 29-34kw Комбиниран)
Здравей колега по съдба. Откъде си. Аз също се мъча вече 1 месец с такъв котел и горелка. Вчера дойде продавача на системата и успя да смъкне до 3,5 чувала. Спрях захранването на бойлера и намалих 3 радиатора на от 4 на 3 степен днес за да се опитам да намаля разхода още малко. Разхода ми до сега бе 4-5 чувала и не знам дали някой наистина може да ни помогне.
съб окт 15, 2016 11:06 pmMicho@85 написа:
Същия котел но с друга горелка отоплявам 250 кв. с 5 чувалчета на седмица. Стаен термостат, котела на кутия и самоделен "тунинг".
Сподели настройките?
чет ное 17, 2016 2:30 amcavy написа:
Здравейте,

някой да помогне :)
пуснат е външен термостат от менюто, но не сработва при вкл/изкл.
Трябва ли да се разреши/забрани нещо друго?
https://www.youtube.com/shorts/ah5INaReQJI но за другите настройки не се връзвай, защото за всяка къща е различно! Убедих се сам
пет окт 16, 2020 1:47 pmpavkaTRG написа:
И аз го мъча. Влязох в настройки дадох yes на ext. thermost. И записах. Вдигам температура чрез устройството и горелката не ще да запали. :?
https://www.youtube.com/shorts/ah5INaReQJI
пет фев 10, 2017 3:02 amm.eit написа:
ILI написа:
m.eit написа:
:weedman: Всеки пелет има различни изисквания към въздуха (от вентилатора) Ако искаш да си настроиш добре въздуха ,един колега(bobi65) изработваше ламбда наблюдение във форума с него можеш да си настройваш горелката бързо и лесно за даден вид пелети. Газ анализатора е доста скъпа екстра,по добре с свържи с колегата и го попитай дали ги прави още,доста е напреднал с материала и ще ти даде ценни съвети.Телефона му го има във профила.Аз също експериментирам с моята горелка.Например разделих цикъла за подаване на пелети на три,също и на подаването на пелети. Например 45 секунди цикъл на подаване на три цикъла по 15 секунди горивото, също примерно 1.8 сек. на три по 0,6 сек. при вентилатор 163,това примерно.Това го направих по логиката на bobi65,за да се получи по равномерно изгаряне на пелетите. Сега за второ денонощие използвам тази схема,след ден два ще споделя резултати!Те се отнасят за пелети техноуд Разлог чамови,доста зле съхранявани от търговеца и явно със висока влажност!Според мен тази горелка се самопочиства добре само с кита за сгъстен въздух и малко компресорче. Имам бутилка и пресостат и ще използвам,компресор от хладилник че е по-безшумен.Когато съм готов,споделям.Предишните настройки са доста бедни на въздух и не изгарят добре горивото.
PICT0070.JPGPICT0069.JPGPICT0071.JPGPICT0079.JPGТези експерименти ги правя на моята горелка!При други пелети са други!При тези настройки първа скорост при чиста скара ми държи малко по висока темперaтъра от тази на снимката,дигиталният термометър, вкарана сонда през клпата за вторичен въздух на котела.за постигане на достоверно измерване трябват поне 10-12 цикъла на шнека на всяка скорост.така че си е играчка дори със ламбда наблюдение.Не че го имам де,за това ползвам термометъра.Логиката е че при повече гориво(при правилно настроен въздух спрямо дозата пелети) се покачва темперaтурата в горивната камера на котела..На 5-та скорост темперaтурата отива на 340-360градуса в камерата.Но това се отнася за моя котел Sime solida 7-34.9kw. на черни въглища,а на пелети е около 30 % надолуМаксималната мощност на тази настройка не е повече от 18 -20 kw.Така че при тридесет киловата необходима мощност котел на твърдо гориво за да е ефективен трябва да е със 30% по голям от макса на горелката или 39-40 kw
Здравейте!

Имам горелка Bmax 30 kw модел от 2016 година.
Приложих съветите за настройка на порциите и въздуха и съм доста доволен от резултата, за което ви Благодаря.
Като казвате, че най добре би се почиствала горелката с компресор, какъв бихте предложил?
Гледах няколко модела безшумни и безмаслени компресора, които се предлагат по верите магазини и един, който се предлага от фирма IVG системс за тяхната горелка с капацитет на въздуха от 1 литър.
Разговарях с представител и ми каза,че може да се свърже и към други горелки, но бе съм сигурен,че количеството въздух е достатъчно, какво бихте ме посъветвали?
И въпросната горелка, има ли възможност да и се добави Wfi управление?

Тема "Настройки на горелка B-Max Round 30" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: