Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
brum - майстор
Четох инструкциите на Бохемит Форте и ще търся цяла маска и подходящо защитно облекло. Ще гледам докато е още топло да го прекарам - качвам се някоя вечер, пръскам, затварям плътно отвора надолу и ще се кача горе чак напролет догодина да видя как е положението. Ще пръскам с гръбната пръскачка на Парксайд. За час трябва да успея да изпръскам целият покрив.

Ако не пиша пак да се знае, че не е добра идея :) .
hidrazin - майстор
вт авг 12, 2025 10:52 pmbrum написа:
Ако не пиша ...
Е, то я ясно къде си отишъл... При оня ГОРЕ... :-D
Абе ти още ли се "гъбаркаш" с оня покрив дето е без вентилация?
вт авг 12, 2025 8:25 pmНиколов Н. написа:
Питай някой пожарникар как работят в задимена среда.
Както тъп водолаз засмукал солена вода ... яката. :shock:
:partyman:
Николов Н. - специалист
И ти къде си буташ продължението на гърба? И за кой ли път?
fbr - майстор
вт авг 12, 2025 5:32 pmbrum написа:
Проблема с влагата се реши. Затвориха се отворите в плочата, сложи се един слой найлон за паромембрана.
Не бързай. Ще разбереш като паднат температурите навън под нулата.
brum - майстор
Ще мина с бохемит форте плюс и от там нататък само санитарна проверка за влага зимата. Ако има - вентилатор за принудителна вентилация и не мисля, че повече ще има какво да се прави.
Grozdev - специалист
:)
Бях я затворил тази тема,, ма явно не съм!
Проблема бил решен. Браво.
Колкото до пръскането на нещо си,, нямам представа как действа боЕмитя или друга марка препарати,,, а само
Кое органично или НЕорганично съединение
Какви свойства има.!
Също че има препарати за ТРЕТИРАНЕ и такива за ПОЧИСТВАНЕ..
По на зад бях споменал нещо по въпроса,,
НО то е за който го интересува и чете. :?
Пък и всеки прави каквото си е намислил. :)

П п.. Аут съм от темата.
:yawinkle:
brum - майстор
Кои са тия препарати за почистване? И защо е нужно да се почиства?

Ако е белината - не е удачна за ОСБ според информацията в мрежата. Има си химии правени за това. Като Бохемита дето съм пръскал. Шанса да се раздуе ОСБ-то и да почне да се люспи с бохемит е много по-малък отколкото с белина (пак по информация от мрежата). А и бохемита има продължително действие. Белината има козметично и краткотрайно само.

Нещо съм пропуснал явно, ама не разбрах кое...

И за влагата - отворихме леко покрай стрехите. Та проветрението е по-добре сега.
brum - майстор
Тъй, всичко нагоре може и да има ефект, но не и по ОСБто. Северният скат пак е влажен. Другите са абсолютно сухи.

Има активна вентилация която тръгва когато абсолютната влажност навън е по-ниска от абсолютната влажност вътре. Обикновено като напече слънцето започва да работи.

По покрива трупа слана отвън. Не виждам причина да не трупа и вътре. Като имаш денем 8-10 градуса въздух със 100% влажност, то това все някъде трябва да кондензира през нощта като паднат температурите. Това вентилация няма да го предотврати. Може само да намали конденза.

Ще гледам на тоя покрив да му удължа живота колкото може. После може би ще сменя технологията и ще мина на покрив с керемиди. Конструкцията на сградата по спомен е проектирана да може да носи такъв.

Тема "Плесен по ОСБ-то на покривната конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: