Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Chefo77 - майстор
ср дек 24, 2025 7:57 pmESPACE написа:
Грешката ти не е че си го отворил, а че си почнал кореспонденция и за капак и снимки си им пратил. Просто е трябвало да си заявиш гаранционна повреда. Този път май няма да я бъде гаранцията.
Разбира се, че няма да я бъде гаранцията - той го е отворил. Може да е по-добър и компетентен от целия им екип инженери - по договор няма право да пипа :(
kozl - майстор
ср дек 24, 2025 12:10 pmP88-Verona написа:
Сега ще пиша до КЗП, та да видим.
В очакване съм на развитие но ...
Мисля, че КЗП ще оцени повече юридическата страна, околкото техническата страна по случая.
А ти губиш в юридическия резултат с автогол.

За жалост небрежността все повече ни залива, па даже е и заразна и веке почнах да приФащам :x
чет дек 25, 2025 12:21 pmkozl написа:

За жалост небрежността все повече ни залива, па даже е и заразна и веке почнах да приФащам :x
Защо "за жалост"?
От доста време пренебрегвам "Гаранция" дори за скъпи неща- преценл съм, че ми е по-изгодно, предвид обстоятелствата.
MamaMy - майстор
Все по-често виждам уловката платена гаранция. С две думи хем си в гаранция, хем си плащаш по-скъпо отколкото ако си го свършиш сам. Особено ако трябва да ползваш и куриер. Поне 12лв в двете посоки. За лагер струващ 5 лв не си заслужава. Отделно риска да счупят още нещо или да претупат нещата.
gogo7777 - майстор
Заслужава ли си занимавката с флексче, на което му се чупят зъби на короната? Да си купи нов......нали това им е мотото на тези, които си купуват ментаци. Навсякъде тръбят, че са преебали дявола.
Заслужават си неволите :)
чет дек 25, 2025 12:58 pmgogo7777 написа:
Заслужава ли си занимавката с флексче, на което му се чупят зъби на короната? Да си купи нов......нали това им е мотото на тези, които си купуват ментаци. Навсякъде тръбят, че са преебали дявола.
Веднъж да си съгласен с мене. „На Коледа стават чудеса“
MamaMy - майстор
чет дек 25, 2025 12:58 pmgogo7777 написа:
При положение, че има флекс Бош за стотина лева да си купиш Райдър за същите пари е леко сбъркано. Нищо, че Боша е правен в Китай. Аз му скъсах ританките от работа, но кучето все пак официално се казва Бош. Не е мръднал и все още си работи тихо като нов. Не виждам как Шаро или Райдер ще го конкурират.
gogo7777 - майстор
Не знам човече, не ми го побира акъла. Има и Макити правени в Румъния, дуракоустойчиви са. Аз имам поне 3 или 4, още работят. Само им се сменя четки и захранващ кабел.
Chefo77 - майстор
чет дек 25, 2025 1:47 pmgogo7777 написа:
Не знам човече, не ми го побира акъла. Има и Макити правени в Румъния, дуракоустойчиви са. Аз имам поне 3 или 4, още работят. Само им се сменя четки и захранващ кабел.
Само че са правени в завода на Макита в Румъния. Проектирани са от инженерния екип на Макита, само части (евентуално) и сглобки са в Румъния. Не са спечелили конкурса с най-изгодна оферта при производство на n на брой изделия и не са еднакви с тези на още 10 марки, приели офертата на същия производител.
Chefo77 - майстор
чет дек 25, 2025 12:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 25, 2025 12:21 pmkozl написа:

Защо "за жалост"?
От доста време пренебрегвам "Гаранция" дори за скъпи неща- преценл съм, че ми е по-изгодно, предвид обстоятелствата.
Миналата седмица, в понеделник вечерта (през нощта по-точно), сушилнята ми започна да трака на обороти. Но не на оборотите на барабана, а на по-високи. Предположих ролка. Гаранционна е, на 3.5 години, гаранция - 5 години. И защото зная кой е сервиза и знам какви лайнари са, бях абсолютно убеден, че ще ме изклатят за гаранцията и ще я обявят за претоварвана - което автоматично води до извън гаранционен ремонт по техните цени и с техните срокове. Телефон на приятел със сервиз, вторник в сервиза, четвъртък си я взех - 2 ролки (оригинални, с поръчка), 130 лева всичко. Дори и да ми бяха признали гаранцията, до средата на януари щях да съм без сушилня - кор отвсякъде. Другият вариант беше да вземе някоя за 300 лева и да я ползвам докато стане готова моята.
Приятелчето каза абсолютно същото като моето предположение - че е претоварвана, а аз съм на 1000 % сигурен, че не е - пералнята се използва основно на програма, позволяваща 5 кила, а сушилнята е за 8. Интересното е, че след ремонта машината е по-тиха, отколкото като нова... Което ме навява на мисълта, че едната ролка може би още отначало е била с дефект.
Та да - понякога е по-разумно да отсвириш гаранцията, но да получиш бързо и качествено обслужване, отколкото размотаване и евентуален отказ, без да си виновен.

Тема "Счупен лагер на ъглошлайф Raider" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: