Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
докера - специалист
Проблема не е в ширината на стъпалата , а на рамката , която се закрепва за гредореда :wink: Оглеждал съм няколко и има възможност за стесняване , но защо аз да го преправям , щом се предлагат и такива модели .
XpacTa - специалист
Ти кажи какво стана с НОРТОП. Отговориха ли ти? Обади ли им се? Че съм на пет метра от офиса им и само се въздържам да не отида на място да се поинтересувам и аз от тея стълби.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Монтирай я под гредите, външно. И без това тези ти 50см ще се намалят осезателно от дебелината на рамката.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Монтирай я под гредите, външно.
И аз си го помислих, но ако стълбите в сгънато положение не минават през отвора в тавана, трябва да стоят под него, а механизмът в сгънато положение е май доста висок и упражнението губи смисъл.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:)
Ааако темата беше "как отвътре да имам достъп до тавана"....
Предполагам, че по някое време питащият ще зададе този въпрос.
Master_Kenobi - V.I.P.
Замисли се да видиш, че ако стълбата-сгъната, трябва да е ПОД нивото на тавана и да се скрива в някакъв сандък, и ако същевременно механизмът е с голяма височина, тоест сандъка трябва да е доста висок... Та в тоя случай, горния край на стълбата в разгънато положение, трябва да е на долния край на сандъка...
Прав ли съм?
Ако височината на съндъка е около 1-1,5м упражнението губи смисъл.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
http://www.loftladdersdirect.co.uk/Pages/Fitting.htm , е, това е за този модел, но при повечко търсене, ще се намери и нужното. Моята грозна мисъл е, че неговата няма да стане. Аз минавам през едни 40 сантиметра, но ...
докера - специалист
Значи , да поясня - самите стълби са широки 30-тина см. и не са проблем :wink:
Проблема е в ширината на рамката на целия механизъм , която се предлага с ширини 60 и 70 см. , а не ми се ще да режа гредите , които , както вече съм упоменал , са на 50 см.. Височината им в сгънато състояние е около 25-30 см. и надстърча малко над гредите.
В крайна сметка днес в "Практикер" намерих таванска стълба в полусглобено състояние /механизмите не са монтирани/ - датско производство . След оглеждане от всички страни - мисля , че има възвожност за "свиване " на ширината на касата от двете страни с по 5см.
Отказах се от варианта със стълба ножичен тип , защото и от тях предлагат с ширини само над 60см. , а и цените им са 1000+ лв.
Тази , датската, е 150лв. ,а готовите на FAKRO - 280- 400 лв. Механизмът е същият , само капака е без лице , но това ме устройва , защото ще го облепя с фолио с цвета на тавана :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Забелязвам, че колкото повече "мърморя", толкова по-добре се решават нещата. :lol:
velsi - Почетен майстор
n_a написа:
Забелязвам, че колкото повече "мърморя", толкова по-добре се решават нещата. :lol:

Но недей спа на това ухо. :evil:

Тема "Сгъваема таванска стълба с ширина 50 см - откъде ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: