ср дек 03, 2025 7:56 pmDjack написа: Не е ли рано бре? Аз още ям домати...!Гледай клипчето, па го и преслушай! В линка е.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Djack
- специалист
6334 мнения в "Привет начинаещи градинари"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
hidrazin
- майстор
нед яну 04, 2026 9:41 pmvlax написа: https://trafficnews.bg/bulgaria/v-hasko ... va-365926/Пише ... микробус. Тия няма да са карали по една опаковка за лична употреба...
EDIT: Установено е, че 1357 броя препарати са с произход от Турция, а количествената им стойност е 1100 литра и 100 кг.
rossenboy
- специалист
За много години колеги градинари. Така и така няма какво да се прави по това време, да взема да питам като един не много работен градинар - въпреки направеното проучване не можах да се ориентирам за подходящият уред - шредер за бурени (не за трева) - поради голямо усърдие всяка година ми се получават доста добре отгледани бурени в градината (малки дървенца направо, 1 до 2 см стебла, доста твърди), които като сколасам да изкореня и разчистя и се натрупват едни камари, които няма къде да завирам вече. Изгарянето започна да става проблем (съседите се сърдят, стигало се е и до посещения от пожарната). Идеята ми е да ги смилам и разхвърлям из градината в момента на скубането и разхвърляне из градината. Четох, че нормалните шредери се задръствали с тревата и бурените и не стават. Гледах и разни импровизации с коасачки за трева използвани за нарязване на подобни треви/бурени, но ми се иска все пак нещо по-истинско ако може. Ако е и проверено в практиката , още по-добре.
MamaMy
- майстор
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Допълвам с кокошки и кози. С първте имам невероятен опит- работят по въпроса и в момента.
С две ръце за компостера- каквото съм натрупал в него вече е на пръст и нова трева никне от него.
Последното идва да подскаже колко безмилостно жестока е борбата, както и кураж да вдъхне.
С две ръце за компостера- каквото съм натрупал в него вече е на пръст и нова трева никне от него.
Последното идва да подскаже колко безмилостно жестока е борбата, както и кураж да вдъхне.
rossenboy
- специалист
Компостер имам - 2/2 м, напълних го миналата година (гадните бурени не щат да се компостират, стърчат едни чекори от компостера), тази година трупам на открит компостер - бунище, ама взе да става голяма купчината вече, ще ми затрупа нужника.
Биологичните компостери не са вариант, имота е ваканционен - през повечето време ходим събота и неделя само, то и затова не смогвам да овладея плевелите - доматите и пипера са на зебло и е добре, но картофите ми таковат таковата, а всичко е на поливка и тревата расте яко.
Биологичните компостери не са вариант, имота е ваканционен - през повечето време ходим събота и неделя само, то и затова не смогвам да овладея плевелите - доматите и пипера са на зебло и е добре, но картофите ми таковат таковата, а всичко е на поливка и тревата расте яко.
MamaMy
- майстор
Факт е, че семената на бурените са много устойчиви. Дори преминали през хранителната система на животно продължават да запазват кълняемост. Не случайно се препоръчва наторяване с угнил оборски тор. Тогава е гаранция, че каквото е имало да пониква вече е поникнало.
Това бурените не са като култивираните растения. На култивираното ти се претрепваш да му създаваш добри условия. Правиш разсад, държиш го на светло и на топло. Ториш го, поливаш го, плевиш го да не му взимат други от манджата и накрая 70% кълняемост. Бурена една семка изсрана от гарга на гол камък и се хваща задължително. Направо се чудя на тези генетици защо не направят троскот раждащ домати , краставици, пипер... Ще стане супер. Ще се налага да се коси постоянно тревата край пътя защото накъдето да се обърнеш, салата. На някой хора постоянно ще им се пие
Трябва да завъдиш в компостера калифорнийски червеи! Хем ще ускорят процеса, хем ще имаш винаги под ръка стръв
Това бурените не са като култивираните растения. На култивираното ти се претрепваш да му създаваш добри условия. Правиш разсад, държиш го на светло и на топло. Ториш го, поливаш го, плевиш го да не му взимат други от манджата и накрая 70% кълняемост. Бурена една семка изсрана от гарга на гол камък и се хваща задължително. Направо се чудя на тези генетици защо не направят троскот раждащ домати , краставици, пипер... Ще стане супер. Ще се налага да се коси постоянно тревата край пътя защото накъдето да се обърнеш, салата. На някой хора постоянно ще им се пие
Трябва да завъдиш в компостера калифорнийски червеи! Хем ще ускорят процеса, хем ще имаш винаги под ръка стръв
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Студена стая, светлина... Надявам се да не са повреди докато дойде време да излиза навън, някъде към средата на Март. Даже пресаждах, тези които са в саксиите.
Докато се обърнем, Коледа, Нова година, празници и дошъл ред да се посяват новите семена.
Ей го Февруари къде е.
Докато се обърнем, Коледа, Нова година, празници и дошъл ред да се посяват новите семена.
Ей го Февруари къде е.
Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература