jelo написа:Благодаря много! Нахлуха ми разни неще в главатаДано едно от тях е това да се откажеш овреме от идеята за тавана. фани молива и смятай малко...
Изолирай си стените и друго не ти трябва.
jelo написа:Благодаря много! Нахлуха ми разни неще в главатаДано едно от тях е това да се откажеш овреме от идеята за тавана. фани молива и смятай малко...
Master_Kenobi написа: Дано едно от тях е това да се откажеш овреме от идеята за тавана. фани молива и смятай малко...Ще си позволя да ползвам цитата на Кеноби
Изолирай си стените и друго не ти трябва.
Petyr написа:И аз съм за запазване на височината. Етажа над теб отоплява ли се? Ако искаш икономия на енергия може да го свалиш до 3 метра, като сложиш над гипсокартона пароизолация, а над нея 20 см вата.Т'ва с прословутата пароизолация може и да го пропуснеш ...попитай картонджиите в сайта колко от тях са слагали...не повече от 2%...
С новата дограма си намалил инфилтрацията (обмяната на въздух), и е добре помещението да е с по-голям обем, а да не говорим, че 3 метра отварят много стаята.
takezo написа: Въпреки всичко все пак темата е в "Окачени тавани", и питането бе за таван...Да, питането е за таван, но като видиш, че някои неща се правят самоцелно, без смисъл, по заблуда и приличат повече на глупости (мое мнение), няма как да не дадеш и друго мнение, нали. За това е форум.
jelo написа: Прозорците ги поръчахме такива, защото трябваше да остане фасона на къщата, която е построена през 1927 г. и искам да запаза архитектурата.Предложението ти за външна изолация "на парче" ( с'я очаквам да чуя "кой е казал на парче") , едва ли е с по нисък бюджет от един окачен таван за 16 квадрата и груба цена от 350-400 лв. при това с труд !Все пак става дума за къща и изолация на парче ще има същия ефект колкото и без нея
Master_Kenobi написа:Втори път: Има ли топлоизолация на стените?
jelo написа:Все още няма, но е предвидено и това.Изолация така или иначе ще се прави и не знам защо поставяш въпроса или - или? Или таван, или изолация...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: