Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
  jekasus - майстор
Късно влизам в темата...
Няма гайки там, тия грешки ще го пиша заради праздници :partyman:
Имаме комбинирано два проблема -
Лек( капка) теч от между фитинга ппр и крана на структура, плюс конденса между топлата тръба на щранга и структура(а там има студена влага, дето си намери пътя).
То си има капки от конденс, ама само аз ти виждам....
chapara - майстор
Жека, при теб кога свършват праздниците :? Всеки вижда, квот вижда😉😁
Всъщност, на мен също не ми изглежда да е гайка. От снимките- толкова. ПразДници- колкото-толкова.
Здравейте, оказа се че структурата е все още в гаранция (10 години). От Грое казаха, че там няма гайка, тръбата е заварена фабрично. Чакам оглед от сервиза им. Иначе течът не е от фитинг или конденз, а е при всяко пускане на водата и спира с края на оттичането. В първия пост пуснах линк към заснет клип от мен в Тубата, но нещо май не съм се справил. Хубав ден!
Не е заварена сякаш. Вижда се някакво уплътнение там. Вероятно просто се "щраква" на мастото си при сглобяване.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет яну 09, 2026 7:55 amNiko SF написа:
... в гаранция (10 години). От Грое казаха, че там няма гайка, тръбата е заварена фабрично. Чакам оглед от сервиза им....
Става все по-интересно
пет яну 09, 2026 10:20 amТрифон П.Трифонов написа:
Не е заварена сякаш. Вижда се някакво уплътнение там. Вероятно просто се "щраква" на мастото си при сглобяване.
Да, много си прав! Сега ми звъннаха от сервиза, ще дойдат тази вечер. Питах ги и според тях тръбата се "щраква" към резервоара като има и уплътнение там.
chapara - майстор
Но не е заварка и вероятно някой по умен е решил да се застрахова със силикон, който пък създава предпоставка за изплюване на уплътнителя. Да видим :?
kozl - майстор
Според мен казанчето и въпросната тръба се продават заводски сглобени.
Възможно е някой да е "творил" по сглобката впоследствие или пък си е било дефект още от производството.
Любопитно ми е как ще се спраявят от Грое сервиза.
И аз мисля, че ако има сглобка на течащия щуцер, то тя е на клик.

Също така ми е чудно :?
нед яну 04, 2026 11:57 amNiko SF написа:
Течът го има само при пускане на водата от казанчето. По състоянието на металната рамка, която е ръждясала, става ясно, че течът макар и малък и само при пускане на водата, е от отдавна.
пет яну 09, 2026 7:55 amNiko SF написа:
Иначе течът не е от фитинг или конденз, а е при всяко пускане на водата и спира с края на оттичането. В първия пост пуснах линк към заснет клип от мен в Тубата
Каква е връзката между изпразнителния механизъм и течащия щуцер :?
Съдейки по външни казанчета, уплътнението на изпускателния механизъм уплътнява върху щуцера. Изглежда при това казанче не е така :?
Или уплътнението е между казанчето и изпразнителния механизъм и има друго уплътнение м-у щуцер и казанче, което изпуска :?
Или щуцера е спукан :?
Rakeem - напреднал
Логиката да тече само при пускане на водата е, че самият маншон на изпускателния клапан просто изолира водата от проблемната зона, което показва, че връзката между тръбата и казанчето е изпуснала.
При мойта Viega мисля, че беше сваляема, което означава, че със сигурност има уплътнение, при Grohe не виждам как ще е по-различно.

Тема "Вътрешен теч от структура за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: