• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
Нека намерим най-тънките цени.
Днес наобиколих Kauflandа и ко да гледам- Разкошен чугунен уред.
Естествено, нищо не можа да ме запре, и Гогата дори не би могъл.
Кака, глей ко става- кило 850 чугун!
Прикачен файл:
т.jpg

Зачислява се по опис в караваната. Става за всичко, оправя и объркани глави дори, без направление.

Очаквам, и се основание, да ме кръстят Сast Iron Man.
gogo7777 - майстор
Че защо да те спирам? Щом ти е харесал, взимаш го.
:drinkers:
MamaMy - майстор
Изглежда много добре, но аз бих предпочел да има и капак. Без претенции стъклен или чугунен. За този няма как да се измисли заради чучура. Гледах едни чугунени тенджери в нета и ми останаха очите в тях. Не, че нямам почти цял комплект на Цептер с неръждавейка, но чугуна си е чугун. Спря ме това, че вече няма къде да ги завирам.
Хидрата ме запали с един дълбок тиган с медно покритие. Улавям се, че каквото и да се хвана да готвя първо към него посягам. Има стъклен капак за задушаване и против пръски, нищо не залепва и се чисти супер лесно. Най-важното е, че има голям обем и ако речеш и супата до края може да готвиш в него без да пресипваш. Аз имам и една голяма тефлонова тенджера. Много си я обичам по същата причина. Запържваш лук, зеленчуци, месо и накрая вариш пак в нея. Универсал. Дори палачинки правих един ден в нея. За мекици, за пържено пиле, пържени картофи все е трепач. Слагаш капака и няма пръскане няма толкова миризми. Само където за разлика от тигана тя не става за индукционния котлон. А Цептера седи само за хвалба май. Неръждаемия тиган съм го ползвал два пъти и го отрекох. Едвам го измих. И въпреки двойното дъно лепи като луд.

https://chugun.bg/shop/2867/
https://shop.lavabg.eu/lodge/763-o3048c ... -c6dd.html
Последна промяна от MamaMy на чет яну 15, 2026 1:12 pm, променено общо 1 път.
чет яну 15, 2026 1:00 pmMamaMy написа:
...
Хидрата ме запали с един дълбок тиган с медно покритие...
Не е Хидрата.

viewtopic.php?f=28&t=73382&hilit=%D1%82 ... 0#p1184460

Назад е историята по запалването.
Забравяш- чугунения казан на Петромакс с капака/тиган.
Svetoslavoff1 - майстор
Мама, аз пък съм много доволен от неръждаемия ни с дебело дъно и нещо като е за тиган, предпочитам го, а и жената често го ползва. Наистина уж повече залепва, но много лесно се чисти до блясък.
Чугун все се каня да взема за селското къще за навън, ама засега само с каненето :)
Доскоро ползвах капамавата тенджУра само по предназначение - зиме на няколко пъти капама, докато свърши киселото зеле. Отскоро експериментирам и други неща и се получава много вкусно и лесно, но не бързо, ама закъде ли сме се забързали...
Май се поувлякох, ама то обед станало, та затова.
...някога ястието се е приготвяло на бавен огън в глинен съд. Глинените съдове са изключително подходящи за приготвяне на вкусни ястия, тъй като съхраняват аромата им и допринасят за апетитния краен резултат от кулинарните усилия на домакинята в кухнята. Ако искате да приготвите традиционна капама така, както са го правили бабите ви, осигурете си глинен съд – гювеч с капак и сложете на дъното му листо кисело зеле, разполовена на две скилидка чесън и един ред солена сланина – това изисква традиционната стара рецепта. Най-отгоре също завършете със зелев лист, след което поставете капака на гювеча и гответе на бавен огън.

Благоверната е от Разлог. Поживял съм (основно служих) там десетина години та си отядох на истински мезета и манджи.
MamaMy - майстор
чет яну 15, 2026 1:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет яну 15, 2026 1:00 pmMamaMy написа:
...
Хидрата ме запали с един дълбок тиган с медно покритие...
Не е Хидрата.

viewtopic.php?f=28&t=73382&hilit=%D1%82 ... 0#p1184460

Назад е историята по запалването.
Забравяш- чугунения казан на Петромакс с капака/тиган.
Честно да си кажа Петромакса леко не ми харесва точно заради крачетата. Капака можеше и грил тиган да бъде. Виж тази дето пуснах горе. Иначе за тигана си прав. Верно ми стана основен уред в едно с грил тигана. Последният обаче вече е за смяна. Много се е изтумбил и започва да прилича на Уок, грил-уок :-D
чет яну 15, 2026 1:47 pmMamaMy написа:

Честно да си кажа Петромакса леко не ми харесва точно заради крачетата....
ft?-t са без крачета. Прмерно
https://petromax.com/products/dutch-ove ... et-6-liter
Аз си взех ft9 с крачета. Ползвам сред природата с компанията.
MamaMy - майстор
Основния съд няма, но капака пак има. Това ограничава ползването му. Виж Lodgeto колко по направен е! Поставка с крака може да му добавиш винаги.
Но тук капака и неизползваем като тиган.
Перфектен телефон няма Както и универсална кола, но......всяка жена е принцеса.

Изображение

Аз избрах Petromax.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48

Тема "Промоция в Кауфланд на инструменти и уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: