Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
чет яну 15, 2026 8:43 pmsilent написа:
Ба ма това е положението всеки си слага на свинчето квот си иска звънче, пардон лампа без нищо да го интересува, и в болшинството от случаите и без никаква мисловна дейност. И контрол НИКАКЪВ!!!
Кр знаеш ли как ще минеш ТЮВ с твоите не боклучави ледове...през крив макарон.
Минавам си ГТП и нарочно искам проверка - нещо друго ???
И не избирам най -евтини боклуци. И избирам с 4300К анадъм ??
А ти отърва ли се от Пасата ??
silent - майстор
Не помня да съм писал за най-голямата ми минавка тук и може и да е съвпадък, но да още преди 5г. Новият собственик още си го кара щастливо. Дето се вика шарен свят всеки башка луд.
vlassev - специалист
Здравейте, и на мен темата за заслепяването ми е болно място, виждам на последък тарикати, които карат с ляв фар на къси а десния на дълги...
Бих дал 200+ лева за "качествени" светлини стига да съм 100% сигурен, че ще светнат и ще ми е комфортно (понеже съм на 50+ и усещам,че ми е все по-трудно да карам през тъмната част от денонощието). Взех евтинджосите за проба и явно не съм сгрешил, вероятно ще идат да осветяват шкафа под мивката.
Та по темата, ще ми се да разчепкам тоя проблем с CANBUS протоколите и логика (понеже с възрастта ината ми не намалява) и защо не е толкова лесно да се излъже компютъра!
Конкретно в моя случай имам си отделно дневни LED светлини, които светят постоянно и след включване на фаровете интензитета им пада.
Логиката на корееца е, че като усети нередност в крушките просто им отнема напрежението без да подава аларми или грешки. И това само при запален двигател.
Пробвах и с обикновени LED крушки без CANBUS драйвър!
MamaMy - майстор
Не било в тиквите ами в кратуните. При мен един истински фар излиза към 500лв. Вярвай ми с обикновени халогенни крушки прави ден пред мен. Докато бяха нови "стъклата" никой не ми е пресветвал, че го заслепявам аз също виждах. По едно време се улавям, че не виждам пред мен, а ми светкат редовно. отидох на реглаж но ме върнаха. трябвало да сменям фаровете. Стъклата помътнели и яко разсейват. Купих течност за полиране с една кана и комплект шкурки. За половин час на майтап изтърках двата фара и ги полирах с парата на тази течност. Това е нещо като разтворител за пластмасата на фара. Станаха перфектни. За съжаление установих, че огледалното покритие на рефлекторите също си е отишло. Отворих фаровете да ги измия и се ужасих. Където докосна рефлектора с ръка и огледалото остава на ръката ми. Станаха още по зле. Сега след една година помътняха пак. Пак ще ги полирам, но истината е в нови фарове. За съжаление струват повече от колата. :lol:
чет яну 15, 2026 9:52 pmsilent написа:
Не помня да съм писал за най-голямата ми минавка тук и може и да е съвпадък, но да още преди 5г. Новият собственик още си го кара щастливо. Дето се вика шарен свят всеки башка луд.
Мисля, че съм срещал твой профил и в Volkswagen форума.
silent - майстор
пет яну 16, 2026 6:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имах, но админа им е олигофрен който успя и мен да отстреля и форума си. :-D От най-посещавания автофорум от няколко години е в будна кома. Няколко гугъл лайки и по някоя заблудена душа се помотват... скука.
пет яну 16, 2026 7:30 pmsilent написа:
Имах, но админа им е олигофрен който успя и мен да отстреля и форума си. :-D От най-посещавания автофорум от няколко години е в будна кома. Няколко гугъл лайки и по някоя заблудена душа се помотват... скука.
Хаха! БМВ явно е по стабилен- шават в сектата.
Имам регистрация там, но ги отсвирих, след като на мой въпрос казаха да я кача на диагностика, да споделя, и тогава щели да го мислят, хахаааа! Тъпо.
Вкарам ли я в сервиза, след диагностиката почва да се прави. Аз си купих един мултицет, дадоха ми (сервиза) AutoData и си я чекнах.
chapara - майстор
пет яну 16, 2026 7:30 pmsilent написа:
Като тук😄

:partyman:
kr1100 - майстор
пет яну 16, 2026 11:43 amvlassev написа:
....Та по темата, ще ми се да разчепкам тоя проблем с CANBUS протоколите и логика ... и защо не е толкова лесно да се излъже компютъра!
Конкретно в моя случай имам си отделно дневни LED светлини, които светят постоянно и след включване на фаровете интензитета им пада.
Логиката на корееца е, че като усети нередност в крушките просто им отнема напрежението без да подава аларми или грешки. И това само при запален двигател.
Пробвах и с обикновени LED крушки без CANBUS драйвър!
Самия протокол CANBUS е такъв. За да изгасват след секунди ЛЕД за фар - не се постига зададен от Кан бус протокола товар / по-малък ток или ток над нормано зададения.
А тези дето са били с уж CANBUS драйвър не отговарят на едно от двете гореописани.
Ако ти се занимава : акумулатор, ампермер 10А и правиш измервания на щатна лампа, ЛЕД с CANBUS драйвър и ще се разбере.
kr1100 - майстор
пет яну 16, 2026 3:20 pmMamaMy написа:
..... За съжаление установих, че огледалното покритие на рефлекторите също си е отишло. Отворих фаровете да ги измия и се ужасих. Където докосна рефлектора с ръка и огледалото остава на ръката ми. Станаха още по зле. Сега след една година помътняха пак. Пак ще ги полирам, но истината е в нови фарове. За съжаление струват повече от колата. :lol:
Да в резултат на постоянно каране на фар. Не се били изпичали рефлекторите ли?
В Аутобим има за Шаран след 2001 Н7 за 164 лв, ама заради капака и решетката май няма да станат.
По моргите няма ли?

Тема "Смяна на халогенни крушки с LED H7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: