Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
kozl - майстор
Чапи =D>
И аз рових в нета, но не открих инфо за случая по темата.
Само в първия клип на 100 секунда за малко се вижда нещо малко от изходящата част под казанчето.
Това което преценявам е, че дефекта е в самото казанче или извън него във връзката за тръбата към чинията и такъв дефект е 1 на 10000 и за това няма инфо. Освен това топлоизолацията скрива видимостта, но явно кривата тръба е на клик към щуцер, който е част от казанчето. Дали теча е от уплътнението или има нещо спукано :?
нед яну 11, 2026 9:29 amkozl написа:
...Това което преценявам е, че дефекта е в самото казанче или извън него във връзката за тръбата към чинията и такъв дефект е 1 на 10000 и за това няма инфо....
На клипчето се вижда че нещо е Колхозено там. Поне според мен.
chapara - майстор
Да явно е на клик. Аз съм със същото от над 12 години и съм забравил. В единия клип се препоръпва подмяна на механизъм. Явно има ремонтни части, което е резонно. Мисля че сервизните техници ще се спрсвят. Надявам се.
Да изчакаме автора да сподели.
съб яну 10, 2026 8:47 pmchapara написа:

https://share.google/8Bhci5s1VNKLnoSJz
Здравейте,
Точно тези клипове ги гледах и аз многократно и най-вече израелския, там човека разряза резервоара и наистина бегло се вижда захващането на изходната тръба.

Към днешна дата проблемът вече е решен :) Оказа се, както и някои от вас предположиха, че течът е от уплътнението между резервоара и оттичащата тръба и е бил фабричен. "О"- пръстенът е бил леко прегънат. В началото може би е тъчът е бил капков, а впоследствие, с втвърдяването на гумата след 7-8 години, нараства и тече при всяко пускане на водата. Представителят на Грое в Пловдив каза, че от както е на работа във фирмата (над 10 години), за първи път среща подобен дефект. Аз явно съм бил каръка. Иначе тръбата горе е муфирана и само се нахлузва на изхода на резервоара (няма клик). Държат я два зъба към тръбата отдолу, единият влиза в изрез на металната рамка на структурата, а другият е като ступор зад нея, за да не се мести тръбата напред, назад и надолу (коляното опира в рамката). Затова трябваше само да се изрежат плочките около мястото. Тръбата излиза трудно, първо се освобождава с усилие напред и леко нагоре от изреза, после назад и със завъртане настрани и надолу, защото кокяното пречи и опира в рамката.
Качвам и малко снимки за разяснение.

Благодаря на всички за мненията и помощта! Бъдете здрави!
Прикачен файл:
IMG_20260117_114712.jpg
Прикачен файл:
IMG_20260117_114919.jpg
Прикачен файл:
IMG_20260117_115058.jpg
Прикачен файл:
IMG_20260117_115214.jpg
kozl - майстор
Благодаря за "обратната връзка" =D>

Съдейки по тази снимка:
Изображение
Тази фуния се надява на щуцер (шийка), който е към казанчето. А как се фиксира уплътнението "О" пръстен към този щуцер :?
Не мога да си представя сглобката, заради конусовидната част на тръбата :? :? :?
Прикачен файл:
Казнанче Грое.jpg
Казнанче Грое.jpg (16.51 KиБ) Видяна 101 пъти

Според мен е щуцер :?
Здравейте,
Представителят на фирмата първо сложи О-пръстена на изходния щуцер (не успях да зааснема там как изглежда), после надяна тръбата като влиза доста трудно и плътно. Без гел пръстенът може пак да се прегъне при постявянето на тръбата.

Тази снимка направих след смяната. Вижда се къде точно е уплътнението
Прикачен файл:
IMG_20260117_123401_edit_413860133721446.jpg
Тръбата от снимката от предходния пост изглежда фуниевидна, но не е. Може би от ъгъла на заснемане и ефекта на лещата. Тук се вижда че е цилиндрична, с леко разширение тип вътрешна фаска за по-лесно надяване към щуцера.
Последна промяна от Niko SF на съб яну 17, 2026 12:45 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Важното е че всичко е приключило добре. Благодаря за продължението =D>

Тема "Вътрешен теч от структура за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: