• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Имаме въпрос относно бойлер Tesy Bilight. Имахме проблем с копчето (което се оказа често срещан проблем при тези бойлери) и се наложи да бъде сменено от техник. Обаче сега новото копче свети през цялото време, без значение дали бойлерът е включен или не. А преди не беше така, светеше само когато бойлерът беше пуснат от копчето.
В момента когато е изключен свети по-слабо, но все пак свети. Техникът каза, че е напълно нормално да свети през цялото време, сега така ги правили лампичките на копчетата, за да се вижда в тъмното къде е.
От интернет видях, че ако свети така постоянно, най-вероятно са разменени входът и изходът когато е слагано новото копче, но техникът явно се обиди и повече не се върна и в момента сме с бойлер, който свети постоянно. Иначе като е затоплена водата си светва пак в синьо като преди.

Та въпросът ми е има ли наистина такова нещо, да е нормално лампичката да свети през цялото време, без значение дали бойлерът е включен или не от копчето и то при условие че преди определено не беше така?

На първата снимка
Прикачен файл:
image1.jpg
бойлерът е изключен от копчето, на втората е включен.
Последна промяна от stone321 на пон яну 19, 2026 10:29 am, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
Изчезнала му е 'билайт функцията'. :wink:
Обади му се на тоя майстор. Най вероятно е неправилно свързване.

https://www.quadroflex.sk/uploads/Produ ... wuWeVOfZfL

Най вероятно е изключил или объркал свързването на светодиодите на 'билайта'.
Последна промяна от zz_stefanov на пон яну 19, 2026 11:14 am, променено общо 1 път.
kozl - майстор
пон яну 19, 2026 10:12 amzz_stefanov написа:
Изчезнала му е 'билайт функцията'. :wink:
Обади му се на тоя майстор. Най вероятно е неправилно свързване.

https://www.quadroflex.sk/uploads/Produ ... wuWeVOfZfL

Най вероятно е изключил или объркал свързването на светодиодите на 'билайта'.
zz_stefanov аз от схемите, които си показал виждам, че ключа S е с лампа, която няма общо със светодиодите. В другите две схеми няма такъв ключ.
Обаче аз от снимката на бойлера не мога да се ориентирам има ли ключ S на бойлера или няма :?
И понеже съм експлоатирал бойлер с такъв ключ като S на елдом инвест без светодиоди, то той няколко пъти се стопи след подмяна и го премахнах, като бойлера се включва само от бойлерно табло.
Сега не знам колко са качествени тези ключове, но аз съм патил точно с такъв тип ключ с лампа.
И ако има такъв ключ. то той е монтиран наопаки - по схемата като изхода е станал вход и лампата му свети постоянно, независимо дали ключа е включен или не.
Аз по схемата виждам освен лампата на ключа още 4 светодиода и некакси не мога да си представя кой къде свети :rolleyes:

Тука на последните страници и двете схеми са с ключ S
zz_stefanov - майстор
Свети му лампичката на S.
Ми от схемите се вижда, че може да не е закачено правилно обратно нещо при монтажа или пък както казваш разтопена клема да е разбутала връзката към светлинния ефект, знам ли какво е оплескал. Схемата е елементарна, майсторът да го оправя.
kozl - майстор
Друг е въпроса, колко е съществено това с копчето :?
Обаче ако повредата е в ключа и не дава контакт в посока нагревател, независимо фаза или нула - при обърнат ключ лампата ще свети и няма да има индикация от лампата, че има проблем в ключа.
пон яну 19, 2026 12:14 pmkozl написа:
Друг е въпроса, колко е съществено това с копчето :?
Обаче ако повредата е в ключа и не дава контакт в посока нагревател, независимо фаза или нула - при обърнат ключ лампата ще свети и няма да има индикация от лампата, че има проблем в ключа.
Кой спомена за неработещ бойлер?!
Лампата е там единствено за да укаже желанието на кирливия да се къпе.
kozl - майстор
пон яну 19, 2026 9:16 amstone321 написа:
Имаме въпрос относно бойлер Tesy Bilight. Имахме проблем с копчето (което се оказа често срещан проблем при тези бойлери)
Предполагам, че при проблем с копчето бойлера не е загрявал водата :?
hidrazin - майстор
пон яну 19, 2026 2:07 pmkozl написа:
Иначе като е затоплена водата си светва пак в синьо като преди.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Баси кьоравия дето съм станал, не прочетох че му свети синьото. :roll:
kozl - майстор
hidrazin написа:
пон яну 19, 2026 2:07 pmkozl написа:
Иначе като е затоплена водата си светва пак в синьо като преди.
:partyman:
Това се отнася само за последния проблем с постоянно светещото копче.
Предишните проблеми какви са били :?
  • 1
  • 2

Тема "Копче на бойлер Tesy" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: