Ел. инструментите. Консумативи.
To&To - специалист
пет яну 16, 2026 10:21 pmgogo7777 написа:
пет яну 16, 2026 8:04 pmTo&To написа:

Да, имам и мастари и хубави стяги. Отделно имам една направляваща универсална шина от тези които се закачват от едната страна и се претягай с една ръчка от другата. За по къси неща ще стане. За дългите - мастар. Всички познати ме навиват за акумулаторния. Още се чеша по главата и се чудя...

Ще ти го напиша образно. Ако ще режеш дървесина вземи електрическия, ако ще ръфаш дървесината вземи акумулаторния.
:drinkers:
🍻И аз така си бях наумил от самото начало 👍
Chefo77 - майстор
чет яну 15, 2026 2:45 pmgogo7777 написа:
Може би преди година. Защо?
:)
Щото техниката напредна отпреди 10 години, ама нейсе.
Нито "диаметърът им е по-малък на акумулаторните", нито оборотите, нито нищо. Има модели и модели. Това не е някой изкорубен Райдър, това е ДеВалт. Аку техниката на жълтите е на ниво.
Давай мнение за Кракра, не за дърводелски машини :)
zz_stefanov - майстор
Купи си акумулаторния и си дотроши парксайда.
След това може и да си вземеш с кабела.
kozl - майстор
съб яну 17, 2026 12:07 amChefo77 написа:
чет яну 15, 2026 2:45 pmgogo7777 написа:
Може би преди година. Защо?
:)
Щото техниката напредна отпреди 10 години, ама нейсе.
Нито "диаметърът им е по-малък на акумулаторните", нито оборотите, нито нищо. Има модели и модели. Това не е някой изкорубен Райдър, това е ДеВалт. Аку техниката на жълтите е на ниво.
Давай мнение за Кракра, не за дърводелски машини :)
Да Чефо, щото "совите не са това, което са". :thumbs:
Но правилния съвет го откривам още в 4-тия пост на темата:
вт яну 13, 2026 9:53 pmPIP написа:
Ако имаш батерии по-добре безжичния, ще е много по-удобен за работа. Но имай предвид, че батериите ще свършват много бързо, ако се ползва сериозно и си трябват повече от две батерии. Аз имам макита на кабел и макита с 2х18в батерии и когато го ползвам без да спира при пълна дълбочина двете батерии заминават за 15мин и се усеща по-слаб от тоя на кабел. Така че и двата си имат предимства и недостатъци.
Аз па имам Пръдсайд на жица. Основното му натоварване е да събира прах :-D
Е 2 дъски ръфна по дължина.
Аз определено предпочитам да прашасвам Пръдсайд, отколкото ДеВалт 8-[
chapara - майстор
Аз пък имам приставка за флекса и по този начин имам ръчен циркуляр Макита, който с многофункционален диск реже камък, метал, дъски с пирони, пвц, гранитогрес и др. С кабел е.
Chefo77 - майстор
Да, kozl, аз не отричам недостатъците на акутата. И PIP е прав - но PIP е професионалист и със сигурност реже повече, отколкото автора ще отреже наведнъж. А пък последният каза, че има много батерии - така че и този недостатък отпада.
PIP - майстор
В случая, след като вече има батерии аз също бих препоръчал акумулаторен циркуляр. Това дето съм написал за батериите е вярно, но ако ще се ползва много и на едно място. Акумулаторния е по-практичен. Аз имам 3 такива циркуляра, един акумулаторен 190мм,и два на 240v (190 и 235мм) и най-много ползвам акумулаторния, след това големия 235мм основно заради капацитета, мощността и че работи с шини. 190мм-та макита на 240 волта не съм я ползвал от няколко години.
MamaMy - майстор
Щом имаш батерии и всички останали инструменти, вземи си акумулаторен Дивоут. Можеш и без него, но като знам мене си като ме захапе кучето...
Virtex - майстор
Но имай предвид, че батериите ще свършват много бързо, ако се ползва сериозно и си трябват повече от две батерии.
макар, че специалистите вече са се намесили активно, да си кажа и аз :

Ако са 18В - може би да, макар че има нови типове батерии, които са наред.

Моят, макар и не 18В е виждал бая зор и се държи стабилно. Особено ако се реже с по-тънък диск, понеже има и такива.
PIP - майстор
пон яну 19, 2026 10:36 pmVirtex написа:
Но имай предвид, че батериите ще свършват много бързо, ако се ползва сериозно и си трябват повече от две батерии.
макар, че специалистите вече са се намесили активно, да си кажа и аз :

Ако са 18В - може би да, макар че има нови типове батерии, които са наред.

Моят, макар и не 18В е виждал бая зор и се държи стабилно. Особено ако се реже с по-тънък диск, понеже има и такива.
Важно е за какво се ползва инструмента. За удобство акумулаторния няма конкуренция. Моя не е безчетков, когато го купувах още не бяха излезли. С мокри греди батериите умират за 10 минути, а се зареждат 45мин, ти си прави сметка колко чифта батерии трябват. По-големите батерии карат по-дълго, но се зареждат по-бавно, така че все тая. Не съм фен на тънките дискове.

Тема "Ръчен циркуляр DeWalt - акумулаторен или електрически?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: