Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chapara - майстор
Ето как точните думи променят нещата, нагледно. Иначе, тръби, води, помпи и Бог знае какво?
Винаги съм твърдял, че за да отпишеш старото, трябва да откриеш много по ново, качествено и недоказано, защото рекламата изпреварва наблюдението.
Аз също съм полагал доста ел.подови и нито едно не е давало фира. Важното за мен е по рядък и здрав разтвор за замазването на кантала, за да няма и грам шупла и да има перфектно топлотдаване, т.е. за кантала охлаждане. Хубаво е поне два кръга да има, логично защо. Та такива ми ти работи. И теб са сугестирали със заданието. А главното е да е топло, и щом парите за ток са без значение. Ако има и фотоволтарици, ехее.
Pansim1 - специалист
Георги, за първи път чувам че може гол кантал да се постави. Нещо от гледна точка безопасност????
Попадане на вода и т.н.

Сега по темата - две стаи с по два кръга + още две стаи с по един кръг
От всичко това работи само един кръг . Другото е изгоряло.
Защо и как - нямам идея. Не съм присъствал на полагането на подовото.
Важно е да се знае, че даже лятото не се спира подовото. Такива са условията...засега няма ограничение по разход на ел. енергия
Ще изчакаме да премине зимата и тогава ще се прави каквото решим. Засега е вода в тръби
Пък до тогава може и друг акъл да ни дойде :partyman:

ПП фотоволтаици няма и няма да има. Терена е такъв. Но пък има вода в изобилие и то под налягане 16 бара :-D
gogo7777 - майстор
От къде очакваш да попадне вода?
:)
speka_rs - майстор
Само да спомена, че водното подово не се кефи на отворена система. Не знам колко на високо можеда е разширтелния съд. Според мен прежалете малко парички за затворен разширтелен съд и предпазителен клапан.
stamenov1 - специалист
Има тестери с които може да се проследи до къде стига фазата и евентуално там да се търси проблема, но най вероятно е на снадката между обикновения кабел и кабела за подовото. При два последователни кръга кабела ще се нагрява по-малко, тоест почти вечен. В апартамента ми от 1994 г. е 1.7 кв. на кръг., като кръговете са по около 20 кв.м. и то без изолация под него, тогава нямаше такива глезотии, Предостатъчно, особено ако не се изключва. Плочките с добра фуга и да не опират в стените, че иначе се надигат.
Pansim1 - специалист
вт яну 20, 2026 10:17 amgogo7777 написа:
От къде очакваш да попадне вода?
:)
Не очаквам - само предполагам...евентуално ...ако някак си :partyman:
Pansim1 - специалист
вт яну 20, 2026 10:36 amspeka_rs написа:
Само да спомена, че водното подово не се кефи на отворена система. Не знам колко на високо можеда е разширтелния съд. Според мен прежалете малко парички за затворен разширтелен съд и предпазителен клапан.
Не е до пари.
Височината ще бъде около 1.5 метра
Защо да не е отворена система. Достатъчно нискотемпературно е. Предполагам до 40 гр
speka_rs - майстор
вт яну 20, 2026 3:33 pmPansim1 написа:
Не е до пари.
Височината ще бъде около 1.5 метра
Защо да не е отворена система. Достатъчно нискотемпературно е. Предполагам до 40 гр
При системи като подовото, в който имаш сериозно хидравлично съпротиление по-добре работи системата подналягане.
Чел съм за проблеми със подово на отворена система.

Тема "водно подово за малка стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: