От мобилни телефони до цифрови камери
chano3891 - специалист
Добър вечер. Имам проблем с един airfrayer .Еър фраера е подарък. Нов не ползван, но няма възможност за връщане. Проблема е че при поставяне на кошницата изключва. Бутона на кошницата прави директно късо на 22 волта. Така си е включен фабрично няма други букси. Модела е fw4018eo. Не намирам схема. Информация за IC 32mco37em6s8b също ще е полезна.
Lisko - майстор
ср яну 28, 2026 11:02 pmchano3891 написа:
Добър вечер. Имам проблем с един airfrayer .Еър фраера е подарък. Нов не ползван, но няма възможност за връщане. Проблема е че при поставяне на кошницата изключва. Бутона на кошницата прави директно късо на 22 волта. Така си е включен фабрично няма други букси. Модела е fw4018eo. Не намирам схема. Информация за IC 32mco37em6s8b също ще е полезна.
Нищо не разбрах. Какво значи "бутона на кошницата" и също "прави директно късо на 22 волта"???
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср яну 28, 2026 11:02 pmchano3891 написа:
Едното какво общо има с другото?
22 или 220?
Прави късо??
chano3891 - специалист
Заводски дефект. Има бутон който отчита дали е поставена кошницата.
Но този бутон така е включен на платката за управление че прави директно късо. На буксата на платката си пише че там се включва бутона за кошницата. Късото е след импулсното захранване 22 в. Ползва се за вентилатора. Няма свободни пинове за да се включва на друго място.Затова питам за информация за чипа , да се тръгне от него по крачетата евентуално. Сега след включване изписва open и не функционира нищо, а след поставяне на кошницата изгасва заради късото.
kozl - майстор
Така както си описал - вероятно бутона не прави късо, а след като го натисне кошницата има претоварване по веригата и се задейства защита на захранването.
Нямам опит с такъв уред, но ако ми се наложи бих проверил вентилатора (товара към 22V) дали е изправен.
Може и да е проблем в захранването и като се включи товара да "кляка".
chano3891 - специалист
Питам тук съвсем професионално. Дали някой случайно има информация. Работя в сервиз все пак от 20 години. Да дава на късо затова казвам заводски дефект. В официалните сервизи няма и платка за да я закупя или сравня.
zz_stefanov - майстор
Не знам в какъв сервиз работиш и защо го изтъкваш, но 'бутона' на кошницата дава разрешение за вентилатора и нагряването.
Та надали 'късото' е в него. то не е и късо. За чипа по добре забрави, контролер с налята програма. Можеш да провериш много неща около него, но надали ще влезеш вътре в него.
chano3891 - специалист
Не търся вътре в него а около него за входове и евентуално за грешка при лепенето на елементите. Ето на снимката с червено съм отбелязал къде се затваря веригата.

Прикачен файл

IMG_20260129_093837.jpg

Прикачен файл

IMG_20260129_093543.jpg
DundyTheCroc - майстор
През С41 не би трябвало да може да протича прав ток, да не е пробил?
chano3891 - специалист
C41 няма връзка късото става отгоре през бутона.

Прикачен файл

IMG_20260129_101650.jpg

Тема "Проблем с Еър фраер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: