Ел. инструментите. Консумативи.
zz_stefanov - майстор
Де е сметката да пренесеш това през океана.
vlax - майстор
пон фев 02, 2026 6:59 pmzz_stefanov написа:
Де е сметката да пренесеш това през океана.
Поръчал си е кола от САЩ и като е дошла го намерил в багажника :-D
:partyman:
пишман_майстор - майстор
1квт индукционен товар , асинхронен мотор ( и то на компресор) и автотрансформатор ...
ДДЗ , мен малко ми се види 2.0квт траф с надути параметри, ма може и да греша. Виж ако е от другия тип понижаващи с две отделни намотки-да, там няма грижи.
Казвам го щото аз имах един компресор с 2.2квт ( или беше 2.0квт) мотор и той се зореше с 3.3квт траф при тръгване. Задействаше се защитата му, и на компресора и на трафа, кое първо изчатка.
При мен стана лесно. Пренавих мотора на 230 волта за 120 кинта ( лв)
Ако пък мотора е четков на тоя компресор- няма драми и с калпав автотраф да тръгне.
hidrazin - майстор
пон фев 02, 2026 7:28 pmпишман_майстор написа:
...мен малко ми се види 2.0квт траф с надути параметри, ма може и да греша...
Напълно съгласен ама реших да пробвам да е възможно най-тънко. :)
Иначе реално бих му препоръчал ТАКЪВ
Ама то за тези пари тук ще си вземе маслен и то с гаранция... :-D
nikolson - майстор
Питай в някоя от фирмите, които продават "рециклирани" японски климатици. Те предлагат и трафове за тях. Или втора цедка такива из базари и продавалници.
kr1100 - майстор
пон фев 02, 2026 6:33 pmkubeto83 написа:
пон фев 02, 2026 5:57 pmkr1100 написа:
:? :? :?
Толкова много ли изпростя младото поколение ?
Включвай директно и гледай пушеци и дишай миризми
Е защо така сега. питам просто с надежда да мина по тънко. като не става ще си купя и това. имам печка с газова горелка от англия и само с щепсел я ползвам три години. по чуждите форуми помагат и не хранят хората. ма то интелекта не е само да си научил нещо в жувота. има и по-важни неща иначе си оставаш индианец
Елементарни познания нямаш. Да беше потърсил в Гугъл за разликата м/у 110 и 230В преди да си пуснеш първия пост ??
пишман_майстор - майстор
Това за трафовете ( понижаващите) за японските климатици. Те са хубави, компактни и от бакър. А ако се случи и тороидален -супер . Проблема малко е в напрежението, на което смъкват ( 100-105 волта макс) . Може и да не даде кой знае какъв проблем, но все пак. Инак изпадат тънкан по 50-60 кинта ( лева) , ся скоро не съм взимал, може и вече да са тия цени в евро. Но съм пускал кофти уреди ( ъглошлайф 2.0квт без плавен старт , също и настолен циркуляр , пак д/г тия квт ) и устискват.
П.п. тоя компресор препоръчително условие е да му се монтира един клапан за "олекотен" старт .
Да се търси у гуглето под " разтоварващ стартов клапан " . Ама като знам и той не е чак за стотинки, то стана баси мамата цялата конструкция , траф, тоя клапан....
Това в случай , че вижда зор да тръгне де. Ако тръгва и набира-ок, няма нужда от такъв.
Инак ще има втора тема нещо гръмна ( траф/мотор) , що тъй?!
Направих си труда да го потърся , че много хора се бъркат какъв е точно тоя аджеба клапан . Вече марки/модел/цена, там ...
https://tashev-galving.com/product/FIC6 ... 304-vx-402
https://technobox.bg/product/4507/klapa ... -27vs.html
hidrazin - майстор
За който му се чете...
Как да използвам ел.уреди американски стандарт в България.
Уредите са от типа домакински-пералня, сушилня, прахосмукачка, хладилник.

Тая ки...Ф...ла си беше домъкнала всичкото оборудване от къщата в САЩ.
+ двата автомобила...
Абеее... усмивки от старите ленти. :)
kubeto83 - напреднал
Е добре де явно няма да стане за нашите ширини. спокойно няма да се набутам. добре какво бихте препоръчали по-малко и компактно -24л примерно. до 8 BAR макс да е и около 3.0CFM при средно налягане 90PSI.
пишман_майстор - майстор
:? мога ти препоръчам , но един важен фактор определя избора . Диапазон цени. В евро.
И още една дреболия - тегло . Да е и лек или не е толкова важно.

Тема "Преходник от 110v към 220v за въздушен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: