Ел. инструментите. Консумативи.
silent - майстор
За епизодично домашно ползване безмасления е по добрият избор.
dragozow - майстор
Става да си помпаш гумите и топките на децата или да си духнеш плота. Това кой ти разправя че работи с него са глупости. Първо няма дебит, второ работи на високи обороти, компактните размери изискват странни решения, които го правят не ремонтнопригоден, отделно че не държи на продължително натоварване.
zz_stefanov - майстор
Малко съм работил със шепаха, но впечатленията ми и очакванията ми са същите като споменатото от Драгозов. Имайте на предвид, че той се води по мощен от поничките на колегите, обаче вади изтормозен звук между 8 и 10'ия бар. С тези 24 литра включва почти веднага щом го използвам и възстановява налягането бавно.
пишман_майстор - майстор
Безмаслените са удобни за продухване на техника ( компоти особено и др. такива подобни) , за епизодична работа , някоя гума и т.н.
Има такива за по-сериозна работа, масивно изработени, буквално не може да разбереш, че са безмаслен тип, но не и за тия пари. Дори и малък да е, пак са си паричка.
Ал_ - специалист
Хм, а препоръки за нещо тип стенен монтаж, или и да не е за стенен монтаж - да е достатъчно компактно? Главно за чистене на техника - дърводелска и принтери, и помпане на гуми, плюс евентуална опция за ползване с такер (скоби, пирони). Маслен, безмаслен - все ми е тая, единствено ме интересува да е тих и с регулиране на силата на струята.
пишман_майстор - майстор
Всеки малък компресор с около 6-12 литров ресивър. За предпочитане безмаслен , такива работят и с главата надолу :)
Това заради закачването на стена ( с кука/и) да може да го смъкваш/ закачаш с едно движение и да не е задължаваща позицията му при закачане.
Гледай най-тихия да е . Колкото се може по-тих.
П.п. мда то си писал да е тих :)
Ще поровя после
Ал_ - специалист
Стенният монтаж ми дойде на акъла покрай модели като Stanley FMXCMD152WE и подобни. Но честно казано - не виждам смисъл да дам такива пари за такава цел, а и те съвсем нюню с тия 2 л. Харесах иначе на Abac, но ми се струва шумен - 80 db. Под 60 на първо търсене виждам някакви nuair(59 db,непозната марка), stanley(59 db) и black&decker(55 db) - все си мисля, че са едно и също, а и съм с предразсъдъци към тях. Всъщност - нещо съществено като характеристика има ли за гледане?
пишман_майстор - майстор
Компресори има то ама...https://www.google.com/search?q=fl%C3%B ... e&ie=UTF-8
На немски, че поне модел нещо да се види и копира за търсене при нас. Или от амазона.
Инак ако си мераклия за нещо наистина тихо, под 50децибела, че и надолу, търсиш си от голям неинверторен модел климатик компресора му ( изпадат за без пари здрави) и го слагаш на някоя малка газова ( или компресорна ) бутилка .
Е ще има малко заварки за монтаж , планки и т.н. Освен ако не е някоя готова малка компресорна бутилка.
Към 50лв за пресостат + врътките му и разтоварващ клапан. Само малко трябва се види маслоотделителя за компресора как да се скалъпи и за под 100лв ще имаш доста тих и достатъчно мощен и с приемлив дебит компресор за приложения като обдухване на инструменти, такер, помпане на гуми и т.н. За боядисване-забрави с такъв . Но ще е зверски тих.
silent - майстор
Имам безмаслен лидълски. 50л. бутилка. За домашна работа е ок, даже съм боядисвал с него. Личен опит не преразкази по гугъл.
PIP - майстор
пет фев 06, 2026 7:58 amdragozow написа:
Става да си помпаш гумите и топките на децата или да си духнеш плота. Това кой ти разправя че работи с него са глупости. Първо няма дебит, второ работи на високи обороти, компактните размери изискват странни решения, които го правят не ремонтнопригоден, отделно че не държи на продължително натоварване.
Не съм съгласен с това. Аз имам такъв безмаслен компресор от около 10г купуван специално за работа с пистолети за коване на игли и пирони по обекти и върши перфектна работа за целта. Маслените са по-големи, по-тежки и трябва да внимавам да не протекат при транспорт и по обектите. Съгласен съм, че са по-шумни от маслените и имат ограничен брой часове за работа, но си имат приложение. В работилницата имам трифазен, но той е стационарен.

Тема "Преходник от 110v към 220v за въздушен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: