• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Iliev Labs - специалист
Само дето охлажда горивната камера. Друг недостатък не виждам. И разхода на ток.
Иначе, като гледаш запалена кибритена клечка как си гори - какъв и е проблема с излишъка на кислород?
Пък и горивата са различни и като маса, и като калории. Добре е да се регулира, все пак.

:finga:
Ей тук моля, да се включи някой опонент. За да не се ограничаваме от собствения си мироглед (интелект)!
Zurlata - специалист
^ Че ко му е на нашия интелект :lol:

....Само дето охлажда горивната камера. Друг недостатък не виждам.....

е за това си прав , така ще е. Тя топлината на изхода ще си я уловим ама ще охлажда горивния процес малко , ама пак ще е много по добре от обикновен котел. Иначе де викаш като гледаш запалена кибритена клечка кво и има при толкова много излишак !
Ще видим като намеря ландо сонда ще почна да я разучавам и може и да я вградя. Ще пиша като стане кви са резултатите.
А ти твоя котел как ти беше идеята да го прайш?
ronik - специалист
Айде, аз ще съм лошият опонент :lol: . И като спре тока, какво става с горенето? Въздух за горене ще има ли? Май ще вземе да изкарва пушек и от серпентината около комина :roll: :)
Zurlata - специалист
Ах бре колега , колегааааа!
нали още в първия пост писах ,че ще има акумулатор и преобразувател 12-220Волта синусоидално , кат спре тока 15 часа ще издаяне. тва са бели кахъри както казах преди, дай да мислем за самите горивни процеси :-D

п.п. Кво да мислим то май вече го измъдрувахме в общи линии как ще е , остава да се направи и да видим ефекта :razz:
И да им се зъбим на ония де горат по 10 тона дарва на сезон!

......
Днес ходих пак до на баджанака цеха , мотах се около машинариите и си лафихме и отворихме дума за това де искам да сковавам, та той ми вика , ти накрая що не земеш да го захранваш с бутилки чист кислород вместо с въздух, били евтини , в сравнение с горивот (дарва/въглища) не е нищо , ама кво горене ще има сещате ли се и кво КПД, чист почти 100% кислород. Като имаме предвид че във въздуха само 20% са кислород а другите 80 % са азот и други дето така и така не участват в горенето само охлаждат горивната камера.
Кво ще кажете, сещате ли се за кви температури ще стане на въпрос!
ronik - специалист
Е, как може да имаш вяра на някакъв акумулатор да се крепи толкова солидна система ве :) ? Нали казваш, като има криза за едно гориво, минаваш на друго, ами я си представи, че има криза за акумулатори или падне акумулатора и няма кой да го зареди? Или вкарат режим на тока или хич няма ток? Трябва отвскъде да се застраховаш, щото това което си намислил е сериозна работа.
Iliev Labs - специалист
:?
Май нищо не знам за БЕЗКИСЛОРОДНОТО горене.

За моя, не знам точно кво. Мислех да го паля един път в седмицата, за 5-6 часа. Шанса да спре тока не е много голям. Пък и за това време, някакъв UPS ще върши работа. За това време и генератор може да запалиш. Не е голямо набутване, щото основното гориво ще е ЕВТИНИЯ.
Зимата има около 25 съботи, колко пъти ще спира тока? А и "циганската любов" няма да я изхвърля никога!
Ще е по-проблемно за преноса и разпределението на топлината. Но доста такива решения има и тук, във форума.
.
За регулирането на въздуха се чудех, нямах идея. На първо време, се чудех какво прозорче да оставя. За стар ПИРОМАН, като мен и на око се прави! Проблема щеше да бъде само, че жената не може да работи с него. То и сега аз се разправям, ама понякога се налага и тя да пали, или поне да поддържа.
:feuer: ПИРОМАН :feuer:
Сега обаче, съм сигурен че ще е с ламбда сонда.
.
Кислорода в бутилки не е много евтин. Аз купувах Юли-Август за оксижена. Беше 13,80 за 9 кубика. На едро може да е и наполовина, не знам. Но и аз го мислех, като опция за бърз старт.
Последна промяна от Iliev Labs на пет фев 13, 2009 5:58 pm, променено общо 1 път.
Zurlata - специалист
Е ти па ся много задълба, то ако няма акумолатори начи човечеството май яко го е закършило и ще се мре! Нали има сярна киселина от кумина от конденза събираме го сипваме я в съд 6 метални плочи вътре и си имаме акумулатор :lol:

--------------
Вижте открих какво е как работи и кво вади на изхода Ламда сондата:
http://www.4shared.com/file/87380707/6a ... Lamda.html

(то било ЛАМДА а не ландо както пишехме ние :datz:
Zurlata - специалист
Илиев ако правилно съм разбрал 14 лева за 9 кубика кислород (в смисал наблъскани в бутилка нали ...или? Че не е много цената, на фона на това дето ще спестим с тоя котел направо си е без пари.
....Май нищо не знам за БЕЗКИСЛОРОДНОТО горене.....
В лекциите дето ми прати колегата Харалампи и дето дадох линка в предните постове има точно описано с формули какво е безкислородно горене и въобще всичко, тегли и чети!
hygro - майстор
С ламбда сонда трудно ще стане - работната температура на циркониева сонда е към 800°C. С нормални димните газове може изобщо да не сработи.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lambda_sond
Zurlata - специалист
Май си прав, ми ще я набутаме преди топлообмениците след водната рза по близо до горивната камера, там са високи градусите

точно тва казват и там дето си посочил :
.....The probe is typically screwed into a threaded hole in the exhaust system, located after the branch manifold of the exhaust system combines, and before the catalytic converter.....

на изхода на системата преди катализатора(в нашия случай топлообмениците)

п.п . ще по прочета малко и ще поумуваме пак....
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: