Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
При мене Ваго клемите направо се чупят. Чупи им се палчето още на третото откопчаване. Ползвам ги при хвърчащи монтажи в нисшата електроника. Мнооого са здрави......Колкото съм купил, толкова съм изхвърлил, но продължавам да ги купувам още защото са ми удобни. :-D
kozl - майстор
Ползвам там където имам достъп за евентуална подмяна с изключение на:
вт фев 17, 2026 9:09 amkozl написа:
Един път ми се случи да се навия за връзки на ел.инсталация от контакт до контакт и провал. Въпреки, че конзолните кутии бяха по-дълбоки от шир потребата не успях да набутам 3 тройки Ваго клеми + контакт :x и връзката ми се отдаде в клемите на контактите за добро или за лошо :?
Може би щото не съм майстор :?
mika - специалист
Току що пробвах след колко отваряния и затваряния палчето на Wago 221 ще се счупи. При мен оцеля до сто и прекратих опита защото загубих интерес.
mika - специалист
Един път ми се случи да се навия за връзки на ел.инсталация от контакт до контакт и провал. Въпреки, че конзолните кутии бяха по-дълбоки от шир потребата не успях да набутам 3 тройки Ваго клеми + контакт :x и връзката ми се отдаде в клемите на контактите за добро или за лошо :?
Пробвайте с конзола KPR68 и клеми 2273-203.
batkoce - специалист
Не е невъзможно да се счупи лостчето на клема Wago 221, но и не се чупят постоянно. На мен ми се е случвало, но не често. Говорим за оригинални продукти. От ментета се пазя. На работната маса имам разни Ваго клеми и ги ползвам при проби, измервания и захранване на някакви опитни постановки...
kozl - майстор
пет фев 20, 2026 11:23 ammika написа:
Пробвайте с конзола KPR68 и клеми 2273-203.
Точно така пробвах конзола + клеми и се отказах.
От клемите имам още остатъци, дето все още не съм ги нащракал тук, там :-D

А м-у другото съседка ме Фана да и правя удължител с кабел 3х6мм2 - подарък от електротехници, щепсел шуко и разклонител. Е не помня колко се мъчих с пот и псувание и стана удължител 1 тон :supz:
Но на Аризан кон зъбите са така :-D
mika - специалист
пет фев 20, 2026 12:06 pmkozl написа:
Ето клип който може да ви бъде полезен. В него ползват конзоли на Шнайдер с които се работи по-трудно от KPR68.
В случая свързванията са последователни, но все пак става ясно как се работи с дълбоки конзоли и клеми.

hidrazin - майстор
Щото вероятно инсталацията е била с ПВВ-МБ1
Поради дебелата изолация там си е малко мъка с огъването и натъпкването...
:partyman:
kozl - майстор
пет фев 20, 2026 12:13 pmmika написа:
Ето клип който може да ви бъде полезен. В него ползват конзоли на Шнайдер с които се работи по-трудно от KPR68.
В случая свързванията са последователни, но все пак става ясно как се работи с дълбоки конзоли и клеми.

Този клип не стаа [-X
А ти гледа ли клипа???
Да го беше гледал, тоя клип е моя клип :lachtot:
Само ЖЗ е разклонен и то, защото контактите му не бяха с 2 позиции за ЖЗ и при това разклонен с клема без палци :wink:
Като изключа ЖЗ, направих го по клипа без да съм го гледал :-D

Тема "Връзване на котлони и печка за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: