• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Аз съм против използването на Ваго в РК, които нямат достъп и са замазани незнайно къде.(въпреки,че слагам)
Като знам какво се случва с тези кутии и как не може да се уплътнят добре особено с мостовия кабел и вагото е отворена клема за мен не е ок.
valentino76bs - майстор
съб фев 21, 2026 4:10 ammika написа:
пет фев 20, 2026 10:16 pmvalentino76bs написа:
Какво са объркахме в магазина вместо NYM вземахме NYY .... мааане разката ни са фамилията,2 тона твърда изолация, дебел ужас.
За тези кабели е важно с какви инструменти се работи.
Имам 16 30 135 SB на Книпекс, който е идеален за табла, но е напълно непотребен за конзолни кутии. Там 16 85 125 SB на Книпекс или Jokari Secura No. 15 (които са напълно еднакви) са незаменими.
Джокарито го имам и този и all roundera.NYY си има точното предназначение не е само до обработка то иска и носене дърпане ,бутане,полагане и е значително по дебел от NYM което го прави по труден за работа.Не ,че не става ама излишни мъки!
hidrazin - майстор
съб фев 21, 2026 8:13 amgogo7777 написа:
Да де ама как да ги различа? Едва ли продавачката ще знае.
Елементарно - на оригиналните си пише WAGO а на ментетата не.
:partyman:
gogo7777 - майстор
WAGO пише на тях. Троша ги като за световно :-D
:drinkers:
Rakeem - специалист
Еврогейците и вагото ще ви наложат като всяка една други тъпотия, нали е маде ин герман.
Интересно ако еврейците ги бяха измислили и ги правеха у Израел, дали щяха да са толкова модерни.
На дедо ми сплитките 70г. не са мръднали, като някои от тях толко ток са видяли през един тулуп 60+ кила дето релса реже и като залепне електрода, 60ампа C предпазител пада, че какво да им обяснявам на някои за свободните електрони, метафорите, емпиризма и в каква посоко се плете спайката, за да не се разплете от въртенето на земята.
MamaMy - майстор
Да прав си. Ти и спайките ти (твоите и на дядо ти са най-яки). Ракията ти е най-силна, брадвата ти най-остра, главата, най-твърда...
Ама никъде в наредбите не пише да се правят само спайките на Rakeem. Не пише изрично и за Ваго както се опитвате да втълпите на хората. Пише "сертифицирани клеми". Да, но сертификат Rakeem няма. Значи спайките->отзад. Отпред със сертифицирани клеми. Като започнеш да сертифицираш ти вече друга работа. Не, че долюбвам и ЕС гейовете, но когато ние се натискаме да ходим при тях, а не се натискат те да идват при нас... Значи музиката е от тях.
hidrazin - майстор
съб фев 21, 2026 8:38 pmRakeem написа:
Еврогейците и вагото ще ви наложат като всяка една други тъпотия, нали е маде ин герман.
...
На дедо ми сплитките 70г. не са мръднали, ...
Грешка чадо.
На дедо ти сплитките не са мръднали 70г. щото са правени от хора които са обучавани и занаят как да ги правят.
Сега образование НЯМА и това наистина има връзка с
Еврогейците
дето ни натиснаха да си унищожим образователната система - къде са техникумите, а?
В тая ситуация на неграмотност едно много добро решение са ... WAGO клемите.
Те в голяма степен ПРЕМАХВАТ ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР - или работи, или не ако е "защипало" изолация.
И все пак WAGO са много по-добри от тези "хамерикански" недоразумения - ЦЪЪЪК
ПЛЮС че "сплитките" имат много ограничения и не стават за много места дето става WAGO.

На хубавото не можеш да кажеш лошо.
И ми е през оная работа кой го е измислил.
Важното е че е бързо, качествено, надеждно, евтино, заема малко място и е лесно за промяна и то бърза.
prasse - специалист
съб фев 21, 2026 8:38 pmRakeem написа:
Интересно ако еврейците ги бяха измислили и ги правеха у Израел, дали щяха да са толкова модерни.
На дедо ми сплитките 70г. не са мръднали, като някои от тях толко ток са видяли през един тулуп 60+ кила дето релса реже и като залепне електрода, 60ампа C предпазител пада, че какво да им обяснявам на някои за свободните електрони, метафорите, емпиризма и в каква посоко се плете спайката, за да не се разплете от въртенето на земята.
Звучи, сякаш познато...

"- Ти не ходи ли, бай Ганьо, да се разходиш, да видиш Виена?
- Какво ще й гледам на Виената, град като град: хора, къщи, салтанати. И дето отидеш, все гут моргин, все пари искат. Защо ще си даваме паричките на немците - и у нас има кой да ги яде…"

Автор: Алеко Константинов
Година на издаване: 1895 г.
Rakeem - специалист
съб фев 21, 2026 9:20 pmMamaMy написа:
Ама никъде в наредбите не пише
Спайката си е спайка, и вече по регламент, запояваш, слагаш й гилза или й тураш 'шапката' по американски.
hidrazin написа:

На хубавото не можеш да кажеш лошо.
И ми е през оная работа кой го е измислил.
Важното е че е бързо, качествено, надеждно, евтино, заема малко място и е лесно за промяна и то бърза.
Клемите, ваго, маго....факт удобни са, не е като да нямам, просто не бих ги зазидал.
hidrazin - майстор
съб фев 21, 2026 9:50 pmRakeem написа:
Клемите, ваго, маго....факт удобни са, не е като да нямам, просто не бих ги зазидал.
Клемите, ваго, маго, СПАЙКИ и СПЛИТКИ е ... забранено да се зазидват. И даже въобще да се скриват и "замазват"...
Абе ти да не си картонаджия? :shock:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Връзване на котлони и печка за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: