Ел. инструментите. Консумативи.
Ghostwheel - помощник
вт фев 10, 2026 4:38 pmемовлаха написа:
пет фев 06, 2026 3:37 pmGhostwheel написа:
Предполагам като и сложиш пълно длето верига и започват родилните и мъки.
Ееее хайде сега, чак пък родилни мъки....
4.1коня от 50 кубика не са чак толкова малко. Вярно че не са като 4.5 или над 5 коня от 60 или 70кубика, но и 4.9 кила не са като 6 или 7кг. - на мен си ми стигат. Я гледай комшийте като ги смушат тия магарета ко става - направо късат синджира :-D

Това клипче ми оправи вечерта направо - вярно че тоя хуск може да го прави това по цял ден без проблем, докато щилката ще роди ако се напъва така постоянно в такива изсъхнали ботури, но че не успяваше да заглъхне, или заклини веригата ме изненада доста. Също така и времето за рязане спрямо хуска.
Па аз се чудих толкова много време дали ще може да върти верига .325 на 1.6мм. ако и бодна една олекотена шиничка на цумура, или сугихара на 45санта. Задължително ще направя клипче като ми дойдат шината, и хаспуха за кормене....
пишман_майстор - майстор
Откъде мислиш да си вземеш японските шини ?
И нещо ако си набарал на цена ?
Чат-пат и аз ги поглеждам.....
Ghostwheel - помощник
От византийско колега, но не са баш много на цена. Просто моят човек си отлага идването от Хамериката тази пролет, и реших да бутна някой лев отгоре, но да си взема шина сега - олекотена сугихара 45см .325, 1.6мм за моята щилка идва на 115 европейски левове - неолекотените са по-изгодни, но човек една душа носи, и ако не и угажда от време на време ще го напусне. Ако не те притеснява цената, пиши на лични да ти дам линк, и ще ти обясня как ще дойде при теб за 5 кинта доставка.

П.П. Всъщност в сравнение с олекотените на щил от профисерията им май въобще не е толкова скъпо, колкото изглежда.
dragozow - майстор
Виж първо дали я има в Инстра тази шина, защото от там съм купувал Sugihara. Да, не са евтини, но и Husqvarna X-TOUGH LIGHT почват от 150 евро.
Ghostwheel - помощник
Благодаря за насоката, но съм гледал навсякъде из интернет пространството. В Инстра имат сугихара, но само плътните от про серията със сменяеми глави, нямат от олекотената про серия, а аз си търсех точно такава. В Инстра също така предлагат предимно за хуск, за щил избора е малък. Мой приятел грък ме насочи към магазина в гръцко - там предлагат и цумура, освен сугихара, но с оглед на това, че Инстра предлагат и сменяеми глави за сугихара, реших да е тази марка. Oтделно е и по-евтина спрямо същата шина на цумура за моята резачка. Идеята ми все пак е че щила е супер лека машина, и искам като и сложа малко по-дълга шина, да си остане пак "лека". Сега идва драмата с веригите - никъде в България не намерих .325, 1.6мм, 74звена рапид супер верига на щил. Има рула с рапид комфорт в тази стъпка и дебелина на звеното, но си имам предубеждения за верига на руло - знам че ги правят с консумативи на щил, и уж по технология и с инструменти на щил, но все пак съм чувал за късане на верига от руло точно на снадката, което не трябва да се смята за правило, защото едва ли щяха да продават така вериги , ако това е редовно явление. Всъщност цената не е толкова дебела спрямо Rollomatic ES Light шините на щил като се замисля. Просто спрямо цената на същата шина в щатите, тука в Гърция идва с 30% повече, което е нормално в случая, в Англия също има богат избор, но там цената е майка плаче, отделно че ще има и ддс. Явно ще се викат вериги от Германия - ще дойдат на около 29 евро веригата, но 3 броя мисля да ми стигнат за дълги години напред.

П.П. Като ми дойде тия дни шината ще мисля какво точно ще сътворя.
dragozow - майстор
никъде в България не намерих .325, 1.6мм, 74звена рапид супер верига на щил. Има рула с рапид комфорт в тази стъпка и дебелина на звеното, но си имам предубеждения за верига на руло - знам че ги правят с консумативи на щил, и уж по технология и с инструменти на щил, но все пак съм чувал за късане на верига от руло точно на снадката, което не трябва да се смята за правило
Точно, не трябва да се смята за правило, що вериги сме направили, ако се късаха клиентите щяха да ни свършат. По-скоро е някаква случайност, повечето дилъри теглят именно рула, готовите вериги са за хипермаркетите. Инструментите за занитване/разнитване не е задължително да са на определена марка. По принцип за да се скъса верига трябва да види зор в нещо.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: