Да така е - по-тънките вериги режат по-бързо, но само при чисти дърва. На тъщата резнах 3 кубика бук и веригата не ги и усети, но бяха чистички и сравнително тънки - 15-25см. Ако трябваше да режа такива дръвца, щях да си купя някоя хубава електрическа резачка с кабел, на половината цена от тази на щила. При мен на третия кубик веригата приключи - става въпрос за .325 на 1.6 мм фул чизъл верига. Затова не искам тънки вериги, защото на мен ми карат дърва с диаметър 30-50см, предимно дъб, цер, от време на време може и мешани с габър. Понеже са големи кютуци с грапава кора винаги има пръст по тях, кога повече, кога по-малко, а тази година си бяха с по един пръст кал направо. Има и снимков материал преди няколко страници за какво иде реч, затова не искам нисък профил тънка верига. След като модифицирам малко ауспуха мисля, че ще стане още по-приятна машинка, дори и с 1.6мм верига на 45см. И имам две шини само - стоковата 40см. и една лайт04 на 35см на 3/8 за екперимент - да видя как ще се реже с нея. Сугихарата я взимам по-скоро от куртоазия, но искам да имам три вериги за нея - една за рязане, втора ако/като се затъпи първата да свърша работа без да прекъсвам за точене, и една резервна. Даже си мисля да е объл зъб - ей така за всеки случай и душевно спокойствие. Някой ден па може да реша, и да си взема и една шина за тънка верига - не струват хиляди левове тия шини все пак. Хората са го казали - "Кеф цена нема, и мерак с пари се гаси" Аз също режа дърва за кеф, за момента не мисля да режа за пари, и докато не ми стане професия, не мисля да правя сметка кога, и дали въобще ще избия някога похарчените пари.
Ел. инструментите. Консумативи.
Ghostwheel
- напреднал
4145 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
Ghostwheel
- напреднал
- На линия
Шината дойде, впечатленията от пръв поглед са много положителни. Радвам се като малко дете на играчка - заслужава си парите според мен. Шините на щил спрямо нея изглеждат да са правени в час по трудово. Дори цялата шина е лакирана с безцветен лак - японска му работа...
На места пишеше, че лагера на главата е необслужваем, но има дупчица за гресиране, а и на самата кутия на шината си пише да се гресира преди ползване. Нямам търпение да я изпробвам. Нямаше време да разчиствам цялата маса, та е малко поразхвърляно, но имам да свърша едно кило работа за вчера...
На места пишеше, че лагера на главата е необслужваем, но има дупчица за гресиране, а и на самата кутия на шината си пише да се гресира преди ползване. Нямам търпение да я изпробвам. Нямаше време да разчиствам цялата маса, та е малко поразхвърляно, но имам да свърша едно кило работа за вчера...
пишман_майстор
- майстор
Супер
Много ми допадат и на мен. Дай малко инфо , откъде , цена , куриер?
П.п. сега се загледах пак. Тая шина е под кило ли?!
Много ми допадат и на мен. Дай малко инфо , откъде , цена , куриер?
П.п. сега се загледах пак. Тая шина е под кило ли?!
Ghostwheel
- напреднал
- На линия
М дааа -определено е под кило
Цената и е 115 европейски лева, ще ти пусна инфо на лични да не става реклама...
П.П. Като за монолитно парче стомана ми се струва перфектно тегло...
П.П. Като за монолитно парче стомана ми се струва перфектно тегло...
Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература