Нека намерим най-тънките цени.
Ал_ - специалист
Хм, тези 300 евро трябва да минат за ниска цена ли? Стана ми любопитно, та потърсих инфо да я разгледам. Ами - честито, и имай едно наум с автоматичния режим, така като гледам отзивите.
Лично за себе си бих избрал wd5, че даже и wd3, ако е с контакт връз нея.
pavelvasilev - специалист
пон мар 02, 2026 10:56 pmАл_ написа:
Хм, тези 300 евро трябва да минат за ниска цена ли?
За параметрите си цената си от 300 Евро е повече от чудесна, ето ти едно много реалистично сравнение с Festoоl CTL 26 който струва при Ташев Галвинг - 862 Евро и ревюто показва че имат еднакви параметри като при смукателната способност е малко по-добра от на feestol CTL 26, изгледай клипчето много добре е направено, можеш да пуснеш субтитрите и да нагласиш автоматичен превод на Български.

Parkside ppwd 30 b2 - 300 Евро
Festoоl CTL 26 - 860 Евро

Изображение

ESPACE - майстор
Нормално, този Парксайд е произведен от Grizzly tools
Chefo77 - майстор
Чак с Фестула сравнение не може да се прави, но това е единствената прахосмукачка на Парксайд, която бих си взел. Честито!
pavelvasilev - специалист
вт мар 03, 2026 9:26 amChefo77 написа:
Чак с Фестула сравнение не може да се прави, но това е единствената прахосмукачка на Парксайд, която бих си взел. Честито!
Благодаря :)
Djack - специалист
пет яну 23, 2026 6:08 pmDjack написа:
Таман се връщам от Лидъл! Имаше три бройки от модела Parkside 135 PHD G6 , намалени с 25% - 119 кинта и взех една! Не знам дали ще върши работа, много ситна ми изглежда...!?!?
Тъййй, вчера най сетне дойде ред за тест на водоструйката и реших да споделя отзив...!
Първи впечатления: Малка, лека, сравнително дълги кабели и маркуч за високо налягане!
Подвързах я към чешмата. При мен налягането е около 7 бара... Обезвъздуших я... Включих я и първо гръмна пластмасовия филтър на вход на водоструйката! При самото спиране на помпата, хидравличния удър явно дойде силен и пластмасата не издържа!
Знам, че е кофти да се пуска без филтър, ама пусти мерак, а и вече бях разпънал "сергията", намерих преход и я захраних директно без филтър.
Първо омокряне на колата преди пяната...! Като мощност няма нищо общо с тази на водоструйките за левче, но да кажем, че върши работа. Не е много шумна, спира веднага като пусна пистолета, не капе, не тече...! До тук си викам добре е работата.
Дойде ред за препарата. Тя е от моделите, на които пеногенератора се слага отпред на пистолета. В комплекта имаше едно шише с препарат за активна безконтактна пяна. Ама аз нали съм патрон, купих една туба 3л. на керхер уж от най-хубавата (за основните неща пари не ни се дават, но за периферия и консумативи не се скъпим)!
Вместо да прочета етикета на препарата, а и инструкциите на водоструйката, реших да звънна на приятел...! Човека каза: Пълни спокойно съдинката с концентрат, тя си взима колкото трябва...! И аз го напълних. Насочвам, натискам, излиза супер пяна...! Опръсках предна дясна джанта, целия калник и половината врата и спря да пръска... в смисъл пръска, ама пяна вече почти няма..! Поглеждам шишето под пистолета (около 300-500мл.) то празно. До тука си викам съм назад с едно миене на нормална автомивка, а още съм до никъде! Звъня пак на моя човек, ...... той не вдига! Викам си, зареждам пак, нещо не съм стегнал, нещо съм объркал, изсипал съм го, варианти бол. Зареждам пак, започвам да пръскам пак и този път успях да я доопеня цялата .... дясна страна на колата, като с едното око гледам къде пръскам, а с другото наблюдавам буркана! Не се наложи да наблюдавам дълго, концентрата изчезна със същата скорост. Викам си, няма да стане така работата. Тубата струваше 35 кинта, аз съм 1 литър вече назад, а колата е до никъде. Ще сядам да чета. На всякъде дават разтвора да се прави от 10 до 15% и навсякъде пише, че тоя "пеногенератор" не струва. Няма регулиране нито на дюзата, нито на препарата. Съответно, докато четях из нета, колата (пяната) изсъхна и аз трябваше да започна пак отначало..., този път обаче с разтвор! Да ама с разтвор скапания пистолет вече не можеше да направи хубава пяна и в общи линии си измих колата "контактно"!
Сега съм поръчал хубав пеногенератор с регулиране и по-голям съд и като дойде сагата продължава. :partyman:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: