Нека намерим най-тънките цени.
Virtex - майстор
вт мар 03, 2026 8:56 pmChefo77 написа:
Защото ако някога си прилагал в реални условия сравненията между каквото и да е на Парксайд срещу "табела", ще си на същото мнение. Докато опитът е само зад клавиатура и четене на данни, ще питаш защо :wink:
Питах кое конкретно е разликата за прахосмукачките. Не работя с такива прахосмукачки и не знам какво се "гледа".

И между другото когато се правиш на толкова велик и гледащ "отгоре", може да започнеш с четенето. Питах конкретно каква е разликата, не по принцип дали има разлика между парксайд и "маркови" :wink: Тази дискусия не ме интересува и много пъти съм казвал, че няма смисъл от нея.
pavelvasilev - специалист
вт мар 03, 2026 8:24 ampavelvasilev написа:
пон мар 02, 2026 10:56 pmАл_ написа:
Хм, тези 300 евро трябва да минат за ниска цена ли?
За параметрите си цената си от 300 Евро е повече от чудесна, ето ти едно много реалистично сравнение с Festoоl CTL 26 който струва при Ташев Галвинг - 862 Евро и ревюто показва че имат еднакви параметри като при смукателната способност е малко по-добра от на feestol CTL 26, изгледай клипчето много добре е направено, можеш да пуснеш субтитрите и да нагласиш автоматичен превод на Български.

Parkside ppwd 30 b2 - 300 Евро
Festoоl CTL 26 - 860 Евро

Изображение

Прахосмукачката си намери идеалното ъгълче в гаража и е в бойна готовност за чистене :)

Изображение
Chefo77 - майстор
ср мар 04, 2026 12:07 amVirtex написа:
Защото ако някога си прилагал в реални условия сравненията между каквото и да е на Парксайд срещу "табела", ще си на същото мнение. Докато опитът е само зад клавиатура и четене на данни, ще питаш защо :wink:
Питах кое конкретно е разликата за прахосмукачките. Не работя с такива прахосмукачки и не знам какво се "гледа".

И между другото когато се правиш на толкова велик и гледащ "отгоре", може да започнеш с четенето. Питах конкретно каква е разликата, не по принцип дали има разлика между парксайд и "маркови" :wink: Тази дискусия не ме интересува и много пъти съм казвал, че няма смисъл от нея.
Ако обясниш на слепец какво представлява синия цвят, ще те разбере ли? Толкова за нуждата от обяснение. Не се гледа, няма какво да видиш - има опит, който не излиза в сравнителна таблица.
В нета открай време се вихрят клипове, сравняващи някакви маркови боклуци и велики творения на бюджетни брандове - и този клип е потвърждение. Ако гледаш внимателно и мислиш, ще достигнеш сам до извода колко е адекватен клипа като видиш разликите в показанията на манометрите и теста с топчето в тръба.
Не превръщай мнението ми в хейт за прахосмукачката. То беше в отговор на споделения клип, с който нито автора се отъждествява, нито твърди нещо конкретно - просто го сподели.
Ал_ - специалист
Всъщност Чефо направи най-добрата, макар и според мен - незаслужена реклама на прахосмукачката. А това, че производител е гризли съвсем не означава, че машината се доближава до техните продукти. Както и да е, дано поне закупилите я са доволни.
Djack, радвай се, че не си останал без лак :partyman:
PIP - майстор
ср мар 04, 2026 12:07 amVirtex написа:

Първо, не е нужно да се търси най-високата цена на фестул, има по-добри цени, има и по-евтини модели, като разликата основно е в обема. Предимствата на фесула е, че единствено те и хилти си запазват смукателната мощност дори при почти пълна торба, по-тихи са, всичко им работи, но основното предимство е наденждността (едната ми е на 12г и още си работи без никакви забележки) и че гарантират поддръжка 10г след като спре модела да се предлага. Това с по-добрите филтри не е точно така, разликата между различните класове не е във филтрите, а в оповестяването, че филтъра е задръстен. Сравненито с парксайт е несериозно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гледам, че спорите за марки, да дам и аз моите 5 стинки. Според мен зависи най-вече от типа на машината. Например аз имам 2 компресора тип куфарче, с които надуваме инсталациите за изпитване. Единият Ейнхел на около 15 години и един Парк сайд на 8-9. И двата бяха на цена около 200лв, но ми вършат прекрасна работа и аз по-скъп няма да си купя за тази цел. Да, имам и Милуоки, който е деойно по-скъп и по-слаб, но той има други преимущества. Смених два газанализатора един след друг от много утвърдена марка, но базов модел. Втория го захвърлих още в гаранция и си купих топ модел на тройна цена от по-неизвестна марка и не съжалявам. Днес разглеждах едни китайски микроманометри за по 20-30€< но накрая си поръчах марков на десеторна цена, щото така прецених - там понякога няколко паскала са решаващи. Тъй че зависи за какво се ползва машината

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: