Ел. инструментите. Консумативи.
bigdragon - майстор
ср мар 04, 2026 5:47 amn_a написа:
ср мар 04, 2026 3:27 amMamaMy написа:
В момента 3;28 сутринта има 6 анонимни четящи темата :-D
Как ги виждаш тия работи, искам и аз
Долу на страницата пише "кой е на линия",
но обикновено повечето са ботове.

Ако в профила не е чекнато "Не показвай
кога съм на линия", също ще те виждат като "гост"...
Ghostwheel - напреднал
Според мен повечето анонимни потребители четящи тази тема се интересуват от един единствен тунинг. Как да направят резачката по-безшумна за да не ги хванат горските. Маркуча в ауспуха потопен в туба с вода не е най-удобния метод, но е най-тихия който мангалите бракониери на дърва са измислили. Ако им предложиш такъв тунинг ти гарантирам огромна посещаемост на темата :lol:

Има лек и за тях - "берат" от някъде една електрическа на батерии, ако не ги хванат докато я "купуват", никой няма да ги чува на повече от 50м. Ама на всички айдуци де ходят да краднат дърва в гората, независимо от цвета им, им пожелавам да късат верига на всяко второ ходене. Ако бяхме нормална държава такива нямаше да съществуват, щото щяха да седят на "топло" ако не на първия, то до третия опит да са ги хванали..
Днес ми дойде и оригиналния ауспух на щил - прави ми впечатление, че е изцяло кух, няма мрежичка и отвор за болта който я застопорява дори. Явно е вариант за някъде извън еврогейския съюз. Снимал съм му и парт номера за някой ако му потрябва. Тези дни като ми остане малко свободно време ще почвам творенето на чудеса от храброст - ще снимам задължително какво се е случило, и ще споделя какъв е ефекта от цялата работа.
Прикачен файл:
Auspuh1.jpg
Прикачен файл:
Auspuh2.jpg
Ghostwheel - напреднал
Днес имах 20 мин свободни и сътворих ето това:
Прикачен файл:
Ауспух3.jpg
Прикачен файл:
Ауспух4.jpg
Мисля, че това е достатъчно - при по-големи размери ще се вдигне много джабалата, а ползата ще е минимална спрямо сега. Дори може да се окаже, че и това идва малко в повече. С тези отвори вдигаме площта на отвора за изпускането на газове с около 160% - ще диша по-добре, ще се охлажда по-добре, но все пак ще има лек остатъчен спирачен ефект за въртящия момент. Прогнозирам около 5-6% повишаване на мощността, не е много, но като за без пари - толкоз...
Мисля че дори само с тази модификация ще отнесе хуск 550хп като куцо пиле домат, която макар по данни да е като щила, доста хора я превъзнасят, че уж режела повече - все пак е с по-къса шина от щил, и с верига 1.3мм, а не 1.6мм. като щил-а.
Хрилете се стесняват в посока отзад-напред с около 2мм в широчина- тоест 10%. Това е за да има различна пропускливост при различните обороти. Утре ако ми остане малко свободно време, ще позагладя малко с пиличката - много е важно всички чеплъци от рязането да се почистят и всичко накрая да се издуха щателно с компресор, за да няма и стружка вътре, и да стане плавен прехода на ребрата.
емовлаха - специалист
чет мар 05, 2026 6:57 pmGhostwheel написа:
Не е тайна, че 550-ката е стероидно еленче освен това в сравнение със Щил е със доста затворен ауспух. като се поотвори и става различна резачка това са неща дето се знаят.

В мека дървесина очаквах куция Щил да отнесе домата ама тц.

Второто клипче дървесината е твърда, вижда се какви са дължините и веригите разликата е в 2 звена и полудлетото на Хускварна! Да кажем, че е манипулиран теста.

Аиде и на Дайно Джо измерването но е на 3/8 стъпка! Ако желаеш коментирай видяното като за без пари/гледане толкова :)

Това е сгодно за маркуч :-D

MamaMy - майстор
Този резонансен ауспух дали е сметнат точно за този мотор. Имам чувство, че не реже особено бързо. Имах преди време една оса Хитачи от Калоян. С прясно заточена верига режеше горе долу с тази скорост. Вярно, че зависи от дървото. В един пресъхнал габър ми се беше разказала играта. Горе долу този диаметър даже и по-тънки бяха. На три сряза точене. Все едно рязах бордюр. Пушеци, смрад. Преебах си дъската от зор. Новобранец бях. Нямах нарязани повече от 10м3 с чужди машини. :lol:
Ghostwheel - напреднал
Куц, куц, колко па да е куц щила? Първия клип ми се вижда най-достоверен - това че там хуска е с цяла една десета по-бърз - чудо голямо. Като се сетя само, че на въпросния хуск механизма за обтягане на веригата е в капака, и че е хубаво да не забравяш да отпуснеш спирачката като сваляш капака на хуска - халал да му е тази една десета(без дори да взимам под внимание външния съединител на хуска - това направо ми бърка яко отзад). На щила сменям верига с различна стъпка за 2-3мин, без нерви и бързане, само с инструмента към резачката, а на хуска за колко време, и колко нерви съответно може да стане тая работа? Или дори да сменя верига със същата стъпка, но с различен ринг - примерно искам от .325 1.6мм 7 зъба, да сложа пак .325, но на 1.3мм верига и ринг 8 зъба. Говоря за поле, гора, а не вкъщи на масата, приказките че тоя съединител много загрявал, и затова е изнесен навън при хуска не вървят при мен. Знам колко загрява такъв съедините, при остра верига и правилна употреба. Ако беше чак толкова важно, всички щяха така да си правят резачките - с външен съединител. Със щила получавам модулност, която няма как да я получа при хуска - за мен лично това е много по-важно при избора на машина, от една идея по-бързо рязане. Отделно щила е по-лек, хуска отива по-близо теглово към 362 на щил, а 362 реже по-бързо от хуск 550, предполагам че няма нужда да го доказвам с клипове. И най-накрая, но в никакъв случай не на последно място - мен лично щила ме кефи повече от хуска, което е и най-важното в случая - не ми се нарушава фъншуя като го ползвам:) Вечния спор между хуск и щил ми прилича като спора между бмв, мерцедес и ауди - хора всякакви. Всеки си има вкус - казало кучето като си облизало оная работа... Писах и по-рано - цената не беше определяща - щил 261, 362, хуск 550, 562хп бяха на почти една цена - най-скъпа беше 362, след нея беше 562, но и четирите бяха в диапазон 120лв разлика от най-евтината до най-скъпата, което на фона на цената е смешна разлика. Държах ги всичките в ръце, и най-ми допадна 261, 562 беше с най-дългата шина от всички. Всичките бяха далеч под тавана на бюджета който си бях определил, та си закупих защитни панталони и каска с антифони с остатъка от бюджета. В интерес на истината разцветката на хуск ми допадаше повече, но се оказа че нямат моя размер наличен, а не ми се чакаше. Каската на хуск ми хареса повече на външен вид, но тая на щил ми беше по-удобна, бях се засилил да всявам смут сред комшийте с резачка щил, и дрехи на хуск, ма не било писано - сега съм щилоподобен отвсякъде :-D
Принципно не обичам да робувам на марки - в едни класове щила бие хуска, в други хуска печели, а ако човек се заиграе с някое ехо, ще ги отнесе и двете - ехото е по-качествено като сборка и компоненти на двигателя, но пластмасите са му отврат, и на мен лично ми изглежда грозно(това е лично мнение, писал съм за вкуса по-рано, да не се засегне някой)
Клипа с диното ми се вижда манипулиран, макар да съм му гледал доста клипове на Джо, и си го харесвам принципно, но няма как една пиклива 50кубикова резачка да има такива параметри в стоков вид - че тя е като 60кубикова според това дино. Няма начин просто, има някаква грешка. И като гледам ауспуха на хуска ми се вижда с по-голям отвор от този на щила - на щила е около 10-11мм ако не се лъжа, докато на хуска е по-голям със сигурност, отвътре как са нямам на идея - още не съм си сменил моя, надявам са до края на месеца да сколасам и да тествам новата шина и ауспух. Кат за без пари - толкоз :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср мар 04, 2026 7:32 ambigdragon написа:

* на търкалета. Долу пише кой е във форума изобщо, не кой чете конкретната тема
bigdragon - майстор
n_a написа:
ср мар 04, 2026 7:32 ambigdragon написа:

* на търкалета. Долу пише кой е във форума изобщо, не кой чете конкретната тема
Дрън, дрън, отвори няколко теми едновременно
и прочети какво пише отдолу кой е на линия...
MamaMy - майстор
Не си права кака! Пожали големия гущер!

Прикачен файл

Клипборд.jpg

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: