Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
d.ivanov - напреднал
Здравейте,

Пиша след месеци въртене в кръг с различни майстори и исках да чуя хора, дето разбират от тия работи.
Накратко проблемът:
След пускане на тоалетната от връзката се връща тънка струйка вода. Не е еднократно – случва се редовно - когато не е отпушвано скоро.
Какво се е случвало досега:
Първи майстор – дойде с електрическа спирала ама беше къса. Казал че проблемът е при мен, заради дългия път до щранга (1.3-1.4м) и според него е за къртене(виж снимките). Идва 2-3 пъти, взима пари, след 20-30 дни пак същото…
Втори майстор – той дойде с по-дълга ръчна спирала. Според него проблемът не е при мен а по-надолу – на около 7-я метър спиралата му запънала. Неговата работа държа около 6 месеца, така че явно е бил по-близо до истината.Живея на 2-ри етаж, кооперацията е само 2 етажа.Съседите отдолу нямат никакви оплаквания от канала.

1. Може ли проблемът да е някъде в щранга между етажите, и при това долните съседи да не усещат нищо?
2. Вторият предлага първо камера да се види точно къде е запушването, после да се коригира там. Звучи ли като правилния подход?
3. Как според вас се решава трайно – не искам пак след Х месеца да сме в същата ситуация,а трайно решение.
Мерси.
https://ibb.co/XkJ4y2Vw
https://ibb.co/151mk8K
chapara - майстор
Уплътненето на меката връзка.
d.ivanov - напреднал
нед мар 08, 2026 10:11 pmchapara написа:
Забравих да кажа за нея - сменяна е 2 или 3 пъти през това време.
И като се замислиш 7 метра не са ли много за двуетажна кооперация , тоя дето ми вика на 7мия метър то тва нема ли да се пада под тоалетната на комшиите ако приемем че 3-3.5 е етажа , т.е ако е на допуснем ,че е на 7мия метър не е ли редно и а) комшиите да имат проблеми , б) майстора да е говорел колкото да се намира на приказка
kozl - майстор
нед мар 08, 2026 11:37 pmd.ivanov написа:
нед мар 08, 2026 10:11 pmchapara написа:
Забравих да кажа за нея - сменяна е 2 или 3 пъти през това време.
И какво като е сменяна?
Резултатът е, че няма херметичност.
Дори и да има запушване в канала след връзката, от меката връзка и и канализационната тръба не трябва да изтича извън канала.
Този който ти е правил банята да си оправи теча.
Самото съединение на гофрираната тръба с твърдата канализационна тръба не се вижда добре на снимката, но според моето възприемане има несъосие между гофрето и твърдата тръба, което може да е причина за недобро уплътняване м-у тях. Не мога да преценя по снимките края на твърдата тръба дали завършва с коляно или тръбата е срязана не напречно, а косо :?
Но..
Така както си отбелязал на снимките теча е възможно да е от друго неуплътнено място по пътя до вертикалната канализационна тръба и водата да тече под хоризонталната тръба.
Може да се наложи разбиване на куфара и наново направа на хоризонталния канал.
Аз лично съм поправял тъкъв течащ куфар от плочки. Тръбите не бяха уплътнени добре на снадките.

Първо трябва да се проследи теча дали е м-у меката връзка и твърдата тръба или идва от друго място.
Може да изразходвате няколко ролки тоалетна хартия за подсушаване и да наблюдавате откъде ще се появи теча :roll:
От снадката на меката връзка към твърдата тръба или под твърдата тръба :?
chapara - майстор
Как ги ненавиждам тия гофрета. Като тръгне матеряла провисват и .,.. наклона.
VLADO66 - майстор
Спокойно можеше да се сложи тръба в куфара.
kozl - майстор
пон мар 09, 2026 12:31 pmVLADO66 написа:
Спокойно можеше да се сложи тръба в куфара.
Владо не те разбрах.
Тръба има в куфара или поне аз виждам такава на втората снимка. Подава се малко в долната част на плочките.
А дали е тръба или фасонна част :?

Тема "Канализацията на тоалетната връща вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: