чет мар 19, 2026 8:35 amn_a написа: В инструкциите пише че първите два три пъти трябвало да се пали по слабо, с продължителност до около 30-40 мин. заради адаптацията на тухлите.Ами ако ги стресираш здраво още в самото начало рискуваш да се спукат. Аз като запалих първия и втория пит беше само за по около половин час, разгоря се хубаво но не на макс. След това трети път палих слабо и бяха почернели, днес като запалих и я надуднях зверски се изчистиха и станаха като слонова кост тухлите, стъклото си е чисто не се опушва, на метър от камината не можеше да се седи.Уж се поиздими малко боята, но тая кука преди да се разгори печката се затваряше под леко напрежение ,като се разгоря зверски печката спокойно си се закачаше без никакво съпротивление, телта се нагрява и явно омеква. Кой каквото и да ме убеждава и най големия инженер от Прити да дойде ще му кажа в очите че с куката са се насрали тотално, трябвало е да сложат външно резе или нещо по масивно. Дано да изкара, на комшията се пречупи . Иначе каминката стопява мрака, специално тая търсех заради горната вермикулитна плоча, много важно нещо, няма да пуши дим, разгаря се максимално бързо, камерата е доста голяма стават големи кютуци в нея, 450 лева съм я купил, има и по евтини К1 но не са с вермикулит а огъня направо извирясва през отвора, имат една малка смешна триъгълна ламаринка която не върши никаква работа. Взех я от магазина до нас, може и по евтино да се вземе от интернет но доставка под 50 лева не намерих. https://streamable.com/yrpc45, това е видео към каминката а за тая плоча писах :
Ах, това сега го осмислих... Как, аджеба става пустата адаптация на тухли?