• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
съб мар 21, 2026 8:17 pmMamaMy написа:
Това ги разкара определено. Оказа се много ефикасно.
МамаМу, не толкова ефикасно колкото ... озона. :)
И като бонус озона вижда сметката на дървеници, бълхи, кърлежи, хлебарки...
Неудобството е че трябва да си вън от помещението и да проветряваш преди да влезеш.
Но пък няма химия...
:partyman:
MamaMy - майстор
Е той О3 не е химия, физика е :lol: .
Всичко що мори мравките, мори бавно и нас. Мравките са като пчелите, жабите и врабчетата. Лакмус за чиста среда. Само ние сме егоисти и не желаем да я споделяме. Дори с видове с които нямаме конфликтни точки. Само при хората симбиозата е немислима.
hidrazin - майстор
съб мар 21, 2026 9:37 pmMamaMy написа:
Е той О3 не е химия, физика е :lol: .
Ми тъй де, получава се по физически закони... :-D
съб мар 21, 2026 9:37 pmMamaMy написа:
Мравките са като пчелите..
Ами не са, и по-добре да не говорим за медоносните пчели дето отглеждаме...щотоооо...
Познатите видове пчели в света са около 20 000 вида и има още много неописани.
Айнщайн дето му използват оная фраза е имал в предвид ПЧЕЛИ а не специално тея дето отглеждаме.
Медоносните пчели дето отглеждаме са най-мързеливите и най-малък дял в опрашването.
Опрашването не е само с насекоми/пчели...
Пчеларите не само в БГ са като секта Петроханци. Цяла мафия са. :shock:
Не случайно една камара "бизнесмени" се насочиха натам - субсидии до дупка. Боднеш кошер - береш мед.
Та те така...
P.S. Между другото миналата година на село забелязах че се е увеличила популацията на земни пчели.
Редовно някоя кръжеше наоколо и са много готини.
Една земна пчела опрашва 400 пъти по-бързи от мързеливата медоносна пчела. :)
MamaMy - майстор
Аз и на осите се кефя. Нахални, месоядни, но противно на логиката и на общото мнение не са агресивни. Колко пъти и махам осилището че все се опитват да го направят покрай барбекюто ми или на газовия котлон отдолу. Ако бяха пчели, да са ме изяли. А тези само се хващат две три, вдигат го и отлитат на някъде с него. И докато готвя нещо се въртят около мен, но нито една не ме е ужилила до сега. Виж с пчелите не е така. Няколко са ме жилили без причина. Според съсед пчелар е защото съм се парфюмирал. Че аз и за осите съм смръдлив, пък и всеки ден съм покрай тях (точно до входната ми врата са), но не са проявили и капчица агресия.
silent - майстор
съб мар 21, 2026 7:59 pmhidrazin написа:
Ми щото ти свиди отровата или си падаш по мравките. :-D
Пръскал съм с какво ли не, бандит, сега с айкън, и още какви ли не препарати, намаляват изчезват и пак се появяват, и пак пръскам и пак и пак...
  • 1
  • 2

Тема "Как да изгоня мравките от стаите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: