• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Dimicha - напреднал
Здравейте! Искам да сложа външен wi-fi ключ за бойлер, за жилище, в което не се живее постоянно. Идеята е да мога да включвам бойлера дистанционно преди да се прибера, а също така, когато съм там да мога да му задам някакъв график на включване/изключване с цел да се спести малко ток. Например да му задам да се включва основно на нощна енергия, а през деня на всеки няколко часа, а не да цъка постоянно релето. Моля, ако някой е слагал такъв ключ с конкретна маркая и параметри да препоръча.:?: Поздрави :)
Jacomo - специалист
Аз ползвам от Temu Wifi smart реле (с поддръжка на eWeLink) за разни работи. Но за бойлер по-добре това реле да управлява контактор, към който да е вързан бойлера, а не директно самия бойлер.
Dimicha - напреднал
вт мар 24, 2026 9:30 amJacomo написа:
Аз ползвам от Temu Wifi smart реле (с поддръжка на eWeLink) за разни работи. Но за бойлер по-добре това реле да управлява контактор, към който да е вързан бойлера, а не директно самия бойлер.
Благодаря за отговора! Още един аматьорски въпрос - цялата система, така да кажем, как се разполага в пространството - може ли да се монтира в стената например, на мястото на стария външен ключ за бойлера?
grizan1980 - специалист
Зависи колко е голям стария ключ , но ако е от новите апартаменти - НЕ !!!
MamaMy - майстор
Защо се занимавате с глупости? Модули, контактори и подобни простотии. Директно заменете предпазителя на бойлера с такъв смарт до 63А за ДИН шина. Той не само, че е регулируем предпазител, ами поддържа програмиране на сцени, измерване и анализ на консумацията дори мери собствената си температура.

Прикачен файл

Клипборд_03-24-2026_02.jpg
Dimicha - напреднал
вт мар 24, 2026 1:48 pmMamaMy написа:
Защо се занимавате с глупости? Модули, контактори и подобни простотии. Директно заменете предпазителя на бойлера с такъв смарт до 63А за ДИН шина. Той не само, че е регулируем предпазител, ами поддържа програмиране на сцени, измерване и анализ на консумацията дори мери собствената си температура.
А, това щеше да е следващият ми въпрос - дали има устройство, което да мери консумация, освен да позволява отдалечен достъп. Благодаря много!
MamaMy - майстор
Монтирал съм такъв на една вентилаторна печка тип духалка. Ползвам го и като ключ чрез бутона на него и отделно си включвам печката в спалнята без да се налага да катеря стълбите само за това. Другите екстри не ги ползвам много, но ако искате мога да ви снимам месечния отчет. Реално това е универсално решение. Единственото което ме възпира от тотална употреба е цената. Но ако сметнете едно обикновено wi-fi реле + контактор е по-скъпо решение с по-малко възможности. Предпазителя по ток и по напрежение са допълнителни бонуси.

Прикачен файл

800x600.jpg
800x600.jpg (69.82 KиБ) Видяна 139 пъти
kr1100 - майстор
вт мар 24, 2026 4:49 pmMamaMy написа:
Монтирал съм такъв на една вентилаторна печка тип духалка. Ползвам го и като ключ чрез бутона на него и отделно си включвам печката в спалнята без да се налага да катеря стълбите само за това.
Off :? чудя се как може да спиш на топло ?
Dimicha - напреднал
вт мар 24, 2026 4:49 pmMamaMy написа:
Монтирал съм такъв на една вентилаторна печка тип духалка. Ползвам го и като ключ чрез бутона на него и отделно си включвам печката в спалнята без да се налага да катеря стълбите само за това. Другите екстри не ги ползвам много, но ако искате мога да ви снимам месечния отчет. Реално това е универсално решение. Единственото което ме възпира от тотална употреба е цената. Но ако сметнете едно обикновено wi-fi реле + контактор е по-скъпо решение с по-малко възможности. Предпазителя по ток и по напрежение са допълнителни бонуси.
Благодаря още веднъж! Няма нужда да снимате месечния отчет, ориентирах се. =D> Това с печката е интересно, ама означава ли, че сте го монтирали в самата печка? Или на контакта, в която я включвате? Защото аз освен за бойлера търся решение за следене на консумация и за други уреди, които са с щепсел. И се бях насочил към разни смарт-контакти, които мерят ток, обаче там ми излизат десетки видове и не знам кое е добро? :?
hidrazin - майстор
Тъй де, икономията е майката на мизерията... Останалото е ясно.
Казано отдавна и 100% важи и в днешно време - непреходно е.

:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Wi-fi ключ за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: