Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nеwage - специалист
Здравейте!
При нас има много сляпо куче. През годините съм опитвал какво ли не - окоп, капани, димки, карбид, кенчета набити на метални пръчки, но нищо не действа достатъчно добре.
Искам сега да подходя по друг начин - да заровя вибриращи неща които да издават силен звук, който се разпространява под земята. Както бръмчи на сухо руска потопяема помпа Бибо. Това ще се включва с реле през произволно време.
Дайте идеи как да създам тези вибрации под земята, с какво?
MamaMy - майстор
Вибратор за бетон, помпа бибо
vlax - майстор
Може да ползва и помпа за въздух за аквариум от соца,ако намери,сегашните не ги знам какви са.
Ще може да я завре в дупката.
:partyman:
Djack - специалист
Вземи си един ягдтериер! За една седмица ще ги извади всичките!
MamaMy - майстор
Тя каракачанката ми беше не по-малък багер. Копаеше огромни дупки буквално за минути и то в пръст пълна с камъни. Ако можех тая енергия да я насоча в правилния момент и посока, щеше да е конкуренция на Бобкат. Щях да я кръстя Бобикуч :lol:
nеwage - специалист
а стари контактори?
vlax - майстор
чет мар 26, 2026 12:41 amnеwage написа:
а стари контактори?
Става,ако намериш по-ръждясал. :-D и малко да му повлияеш да увеличиш шума.
:partyman:
MamaMy - майстор
Помпата бибо е със гумен маншон за по-големи вибрации. Тази за рибки е слаба ракия. Спрямо нея само истинския вибратор може да се мери.
DundyTheCroc - майстор
Стана ми интересно и потърсих информация, попадна ми следното изследване:
https://www.researchgate.net/publicatio ... t_in_Libya
Ако не ти се чете цялото това е най-ефективния метод:
Most farmers in the Benghazi Plain project in Libya use aluminum phosphide tablets
to control moles in their farms as the most effective method in controlling them.
В други изследване намерих, че честотата от 500Hz се разпространявала най-добре в тунелите на сляпото куче, но не пишеше дали ги гони.
Има и ултразвукови соларни машинки, които не знам колко са ефективни.
miroki - майстор
Прегризва и рабица поцинкована да знаете. Имах една машинка на батерии нищо, една на солар, изкопа купчинка до нея. Иначе още си бръмчи. Имам една леха с цигли отдолу, но то си ходи и отгоре така, че.
Как се използва този алуминиев фосфид?

Тема "Вибрации срещу сляпо куче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: