• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
d.mitko8 - помощник
Току що прочетох, че ако си в къща и поставиш обозначителни табели не би трябвало да има проблем, макар че никой не ги слага доколкото виждам. Само по институциите съм виждал табели - там как така няма проблем?
За блок/кооперация незнам - оправяш се със съседа ако ти прави проблем. Камерата ако е на високо също не би трябвало да има проблем.
Май е доста комплексен въпроса и е "според зависи"...
chapara - майстор
нед мар 29, 2026 8:05 pmd.mitko8 написа:
Току що прочетох, че ако си в къща и поставиш обозначителни табели не би трябвало да има проблем, макар че никой не ги слага доколкото виждам. Само по институциите съм виждал табели - там как така няма проблем?
За блок/кооперация незнам - оправяш се със съседа ако ти прави проблем. Камерата ако е на високо също не би трябвало да има проблем.
Аз имам стикери без наличие на камери😁😁😁
Ами :? работи :lol:
hidrazin - майстор
Отговорът е пределно ясен.
Точно ти можеш да сложиш камера която да гледа САМО в границите твои имоти.
Толкоз.
:partyman:
d.mitko8 - помощник
нед мар 29, 2026 8:54 pmhidrazin написа:
Отговорът е пределно ясен.
Точно ти можеш да сложиш камера която да гледа САМО в границите твои имоти.
Толкоз.
Да бе в имота ще си я монтирам, спокойно :yawinkle:
hidrazin - майстор
нед мар 29, 2026 9:14 pmd.mitko8 написа:
Да бе в имота ще си я монтирам,...
И да гледа само в имота. Иначе ако имаш кибритлия комшия съвсем лесно ще я "отсвири"... И не само нея. :)
silent - майстор
Имам от 20г. камери. Основно улицата и границите на имота. Това че закача и някой метър от комшиите покрай оградата е нормално. В момента една съм я дигнал с цел охрана и гледа къщата на комшията в която никой не живее, но ако се съобразяваш с личното просранство на хората не им гледаш в прозорците и воайорстваш когато се къпят в басейна едва ли ще имаш проблеми.
hidrazin - майстор
То затова сме на това дередже - никой не зачита правата и личното пространство на другия.
Има и една прослойка от хора които оправдават самонаблюдението за безогледното нарушаване на личното пространство на другите.
Те искат всичко да снимат и включително и те да бъдат снимани.
Това е парафилно разстройство - ексхибиционизъм и си е болестно състояние.

Уважавайте другите за да ви уважават и вас!
P.S. Доскоро (и в продължение на 7-8-9 години) изграждането на видео наблюдение ми беше вменено като допълнителна работа на основната ми работа.
Фирмата има като вторична дейност и звено СОД (сигнално-охранителна дейност).
Със всичките му регистрации, разрешителни, запазени честоти за радиостанциите, брандирани патрулни коли, оръжие, денонощен пост за СОТ и видео наблюдение...
Както си му е редът.
За ВСЕКИ назначен служител или освободен служител се подава уведомление в МВР.
МВР правят периодични проверки и/или изискват записи при проблем... И т.н.т.

Тааа... слагахме видео наблюдение в селата наоколо. Не на индивидуални клиенти а за охрана и превенция на селото.
Само у наше село камерите са близо 40 броя...
НИКОЯ от камерите НЕ ГЛЕДА дори половин квадрат от частен имот - двор, къща, прозорци...
Гледат САМО улици, тротоари, площад, входове и изходи към селото (включително и черни пътища).

И К'ВО? Появява се някакъв шушляк дето си е купил камерка за 50 кинта и решава че може да гледа, записва, снима всичко дето ТОЙ си решил.
Щото видиш ли бил сложил ... табелка. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: