Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ето и схемата с поправките
ако има друго за дооправяне казваите
котлето мисля да е Viadrus U22 на тв. гориво /4 секции 23,3 kW/
при 80% ефективност се получава 18,8 kW
почти толкова колкото е на схемата /там е дадено с 30% резерв/

Прикачен файл

untitled 4 zatvorena dorabotka.JPG
untitled 4 zatvorena dorabotka.JPG (19.34 KиБ) Видяна 5150 пъти
забравих да напиша
P = 0.4 MPa
T = 60 - 90 C
filmatoplo - майстор
Някой може ли да качи схема от Ератовските за свързване на Виадрус .
2v6 - майстор
alfons написа:
ето и схемата с поправките
ако има друго за дооправяне казваите...
Към затворения разширителен съд има само една тръба.
От предпазния вентил трябва да има тръба към канала.

Прикачен файл

ev.GIF
Схеми на свързване на котел
ev.GIF (11.17 KиБ) Видяна 5094 пъти
filmatoplo - майстор
Има едни предпазни вентили които отварят при налягане над 3 бара и същевременно на температура 95 градуса - идеални са за случая. Може и поотделно да се купят и монтират двата клапана.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Има едни предпазни вентили които отварят при налягане над 3 бара и същевременно на температура 95 градуса - идеални са за случая. Може и поотделно да се купят и монтират двата клапана.
Само такъв клапан не слагай, защото отворят ли веднъж и повече не затварят. Набутал съм се до сега с три и повече не искам да ги видя
Antonii - майстор
naskov написа:
filmatoplo написа:
Само такъв клапан не слагай, защото отворят ли веднъж и повече не затварят. Набутал съм се до сега с три и повече не искам да ги видя
Е какъв да сложи?! Барем като отхвърляш нещо дай идея за ново, че отоплителна инсталация без предпазен клапан си е криминално деяние. :!:
Твоите ако са от тези без само възстановяване разбира се, че ще отворят и няма да затворят сами. :!:
Друга причина да не уплътни предпазния клапан е, ако през него тече гореща вода(сложен е на горещата нитка).
Като си вземе колегата един от самовъзстановяващите се на 3-4бара(зависи от допустимото налягане на котела) и няма да има проблеми.
filmatoplo - майстор
Аз пък се чудя , слагам такива клапани за свеки случай -но никога не съм ги виждал да сработват . Просто защото системите ми не вдигат над 95 гр и налягане над 2 бара :jump2: :hot:
Сложих радяторите и тръбите но се чудех как да присъединя
системата към присъединителните фланци на котлето /виадрус U22/
и реших да ги дам на стругар да им направи резба.
Ще стане ли ?
naskov - майстор
Стругарят ще каже. Аз им заварявам черни муфи.

Тема "така правилно ли е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: