• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tu6ana - напреднал
вт апр 07, 2026 8:55 pmDundyTheCroc написа:
А тези контакти съвсем отделени ли ще са от захранването по мрежата?
Инсталацията двупроводна или трипроводна е, заземяване има ли?
Мрежата ми е двупроводна, заземяване има от ЕРП-то обединено с нулата. Контактите са занулени!
Новата мрежа ще е тип разклонителни контакти пуснати там където ми е важно и директно към генератора, няма да имат нищо общо с мрежата на къщата. Не ми харесва така, но не познавам ел техник на който мога да се доверя да ми го свърже към инсталацията на къщата!
MamaMy - майстор
Няма да стане както го мислиш. Така ще имаш ток на тези контакти само докато работи генератора.
tu6ana - напреднал
ср апр 08, 2026 9:27 amMamaMy написа:
Няма да стане както го мислиш. Така ще имаш ток на тези контакти само докато работи генератора.
Ами аз знам, но за мен е важна безопасноста и за това не смея да наема ел техник, без да знам колко е наясно с генераторите и свързването им към стари двупроводни ел инсталации.
При нас рядко спира тока, повечето случай зимата при лошо време, така че няма да ми е проблем. Важно да е безопасно!
Та въпросът ми е безопасно ли е така както го мисля!
Baлepu - специалист
Определено е най-безопасно, но и най-неудобно, от гледна точка че всеки рът ще трябва да местиш щепсели ...
tu6ana - напреднал
ср апр 08, 2026 10:56 amBaлepu написа:
Определено е най-безопасно, но и най-неудобно, от гледна точка че всеки рът ще трябва да местиш щепсели ...
Да така е, но на кого да се доверя в Русе, спецялно за свързване на генератор! Имам някой друг познат от бранша, но като чуят за какво ти търся и "хвърлят кърпата" :?
MamaMy - майстор
Ако при вас където имате МЕИ не се намери грамотен техник, аз ще дойда от Плевен да ти го вържа.
tu6ana - напреднал
ср апр 08, 2026 8:10 pmMamaMy написа:
Ако при вас където имате МЕИ не се намери грамотен техник, аз ще дойда от Плевен да ти го вържа.
Абе то хубаво, че имаме МЕИ, ама аз допир до тези среди нямам! А и надали някой ще ми обърне внимание, за моя смешен генератор!
MamaMy - майстор
Когато става дума за специфична работа смешката бързо става плачка. Грамотни техници се чешат между ушите и се правят че мислят. Всички чакат нещо на готово, а те само да държат отвертката и да събират парсата.
hidrazin - майстор
Не знам що му се връзвате... Бил изчел темата от 55 страници. :shock: :shock: :shock:
вт апр 07, 2026 8:06 pmtu6ana написа:
Изченох темата ...
Ако я беше изчел и разбираше поне малко, всичко щеше да му е ясно.
Ма нито я изчел, нито нещо му е ясно.
Да си вика хора дето разбират.
Не знам колко пъти трябва да обяснявам че от това се МРЕ !!!
Ето един ЦЪЪЪК сравнително пресен.
Ей го още един ЦЪЪЪК от преди месец.
Ето и 2-годиншно ЦЪЪЪК.

А още сме в началото на "сезона" за лов на самозвани електротехници-глупаци. Реално са си престъпници.
:partyman:
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: