• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tu6ana - напреднал
пет апр 10, 2026 4:11 pmLux Æterna написа:
..... И ако може снимки от таблото преди и след интервенцията. То за заземителните колове е ясно - ще падне биене на колци.
Да това ще е пъвото нещо което трябва да направя, но след празниците! Специализирана фирма ще го направи.

Кой в какви схеми ще вярва, и реализира, си е за негова сметка!
Аз ако бях на ясно, че свързването на генератор е толкова тънка работа, съвсем по друг начин щях да подходя. :)
Lux Æterna - специалист
пет апр 10, 2026 6:05 pmgogo7777 написа:
пет апр 10, 2026 4:11 pmLux Æterna написа:

Бойлер не е хубаво да има възможност да се включи на агрегат. Отделя се на токов кръг преди ум-шалтера и се захранва само от мрежа. Но това всеки сам си решава.

Поздрави
Защо?
Ибах го у бързоваро......пак ли някакви "бомби" се очакват или какво?
:drinkers:
Можеш ли да смяташ на пръсти? Пример: имаш агрегат 2,2 kW и бойлер 3kW включен към него!

Поздрави
gogo7777 - майстор
Генератора е проста работа. Свързванено към съществуваща мрежа също.......обаче най-добре си направи независимо локално захранване, както си го мислеше......с удължители(разклонители) и т.н.
Заземи генератора и си пей
:)
mika - специалист
пет апр 10, 2026 1:16 pmtu6ana написа:
Бях провокиран от арогантното, държание на еднин от съфорумците...
Така и не разбрахте, че колегата ви даде най-добрият за вас съвет: да извикате специалист който да направи инсталацията.
Това, че някой щял да викне специалист, но само искал да се информира, е толкова често използвано тук от стиснати душици, готови да рискуват собственото си здраве и това на околните, само и само да не платят за нещо "толкова елементарно", че реакцията е напълно разбираема.
За тези, които нямат никакви познания по електротехника, прочели са темата, съвсем са се объркали и не знаят какво да правят, редът е - проектант, техник, контрол.
И да, за всичко това се плаща.
gogo7777 - майстор
пет апр 10, 2026 6:31 pmLux Æterna написа:

Можеш ли да смяташ на пръсти? Пример: имаш агрегат 2,2 kW и бойлер 3kW включен към него!

Поздрави
Няма нужда да смятам. Генератора си смята по-добре от мен......от теб също :wink:
tu6ana - напреднал
пет апр 10, 2026 6:39 pmmika написа:
пет апр 10, 2026 1:16 pmtu6ana написа:
Бях провокиран от арогантното, държание на еднин от съфорумците...
Така и не разбрахте, че колегата ви даде най-добрият за вас съвет: да извикате специалист който да направи инсталацията.
Това, че някой щял да викне специалист, но само искал да се информира, е толкова често използвано тук от стиснати душици, готови да рискуват собственото си здраве и това на околните, само и само да не платят за нещо "толкова елементарно", че реакцията е напълно разбираема.
За тези, които нямат никакви познания по електротехника, прочели са темата, съвсем са се объркали и не знаят какво да правят, редът е - проектант, техник, контрол.
И да, за всичко това се плаща.
Много добре разбрах как трябва да постъпя, така и направих! Проблемът тук в този форум, е че нямате търпение към хора, които не разбират от електротехника, и някой от вас се отнасят с тях все едно са някакви глупаци, деца които не знаят какво искат, а то не е така! Ние "незнаещи" знаем какво искаме, но не можем да го обясним на вашия език, и затова търсим помощ тук... на среща получаваме доста често подигравки бъзици, някакви обвинения, които нямат нищо общо с истината! Така се държа в първия си пост към мен, и вашия колега.
Всеки може да попадне в ситуация в която не разбира дадено нещо, и да потърси помощ от знаещи...и когато насреща получи подигравки и бъзици няма да му е приятно!
Това ме провокира да потърся и други мнения на професионалисти, и се оказа че този казус може да се тълкува по различен начин от всеки специалист. Истината е някъде там...и надали ще я разбера! Дано попадна на читави хора, които знаят какво правят! Уважавам всички специалисти тук без да ги познавам, и моля Ви дръжте се по възпитано нищо сложно! :)
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: